Engagement via addenda non-discriminatie en inclusie

De sectoren en sectorale partners engageren zich via de addenda non-discriminatie en inclusie bij de sectorconvenants om in hun sector discriminatie op de arbeidsmarkt aan te pakken. Concreet hebben 37 sectoren zich geëngageerd om in de komende twee jaar discriminatie in hun sector te monitoren en acties te ondernemen. 32 van de 37 sectoren engageerden zich om via een correspondentietest discriminatie binnen hun sector in kaart te brengen.

Geïnteresseerde dienstverleners kunnen zich kenbaar maken door hun dienstverlening en expertise aan de hand van een informatiefiche voor te stellen. Vul de informatiefiche in en bezorg deze voor 14 juni 2021 aan sectorconvenants@vlaanderen.be (opent in uw e-mail applicatie).

Het departement bundelt de informatie van de diverse dienstverleners en bezorgt deze vrijblijvend aan de sectoren die op hun beurt de keuze kunnen maken om met één of meerdere dienstverleners contact op te nemen voor een verdere samenwerking. Het departement wil op deze manier de sectoren ondersteunen en hen makkelijker in contact brengen met dienstverleners die hun kunnen begeleiden bij het in kaart brengen van discriminatie binnen hun sector.

Met vragen kan u terecht bij Isabel Van Wiele op het nummer 0474 40 86 86 of via e-mail: isabel.vanwiele@vlaanderen.be (opent in uw e-mail applicatie).

Informatiefiche

Meer informatie