Gedaan met laden. U bevindt zich op: Vereenvoudiging VOP-premie voor tewerkstelling van personen met een arbeidshandicap Nieuwsberichten van Werk & Sociale Economie

Vereenvoudiging VOP-premie voor tewerkstelling van personen met een arbeidshandicap

Nieuwsbericht
29 september 2020

Op 1 oktober worden er een aantal technische wijzigingen aan de VOP-regelgeving doorgevoerd. Die zijn vooral gericht op de vereenvoudiging van de maatregel.

Vanaf 1 oktober 2020:

  • kunnen ook maatwerkers met een arbeidshandicap die doorgroeien binnen het maatwerkbedrijf de ondersteuningspremie ten gevolge van hun arbeidsbeperking ontvangen. Daarnaast is het mogelijk voor een werkgever maatwerkbedrijf om een VOP-premie aan te vragen voor een niet-doelgroepwerknemer die na verschillende jaren dienst door ziekte of een ongeval een arbeidshandicap krijgt.
  • komen de volgende zelfstandigen ook in aanmerking voor de VOP: wie na 1/10/2008 zelfstandige in hoofd- of in bijberoep is geworden, of als ‘bestaande’ zelfstandige een erkende arbeidshandicap heeft gekregen na 1/10/2008.
  • kan de werkgever bij elke nieuwe aanvraag voor de premie een beroep doen op 40% van het geplafonneerd referteloon, of het nu om de aanwerving van een nieuwe werknemer dan wel om de tewerkstelling van een werknemer die al langer in dienst was maar een arbeidshandicap heeft gekregen.