Gedaan met laden. U bevindt zich op: Dierenwelzijn Vlaanderen waarschuwt voor oplichters Nieuwsberichten van Dierenwelzijn in Vlaanderen

Dierenwelzijn Vlaanderen waarschuwt voor oplichters

Nieuwsbericht
2 maart 2023

Dierenwelzijn Vlaanderen waarschuwt voor valse advertenties waarin honden te koop worden aangeboden. 

Dierenwelzijn Vlaanderen kreeg meerdere meldingen over de valse advertenties. Recent werden Engelse bulldogs te koop aangeboden. De kopers moesten een voorschot betalen en daarna volgden facturen voor andere kosten zoals transport. Nieuw is het gebruik van een mail van het zogenaamde Dierenwelzijn België met de vraag om nog eens 1.500 euro te storten om aan te tonen dat ze financieel in staat zijn voor de hond te zorgen. De oplichter maakt tevens misbruik van het erkenningsnummer van een hondenkweker. Bij deze oplichtingszaken zijn geen dieren betrokken.

Malafide praktijken melden

Dierenwelzijn Vlaanderen raadt iedereen aan, die van oplichterij het slachtoffer werd, om klacht in te dienen bij de lokale politie of bij FOD Economie. Dat kan via het Meldpunt van FOD Economie(opent in nieuw venster).

Dierenwelzijn Vlaanderen roept ook op om geen hond te kopen die je niet zelf hebt gezien. Het is belangrijk dat er een klik is met het dier en dat het dier zal passen bij jou of je gezin.

Tips voor een veilige aankoop of adoptie(opent in nieuw venster)