Gedaan met laden. U bevindt zich op: Dierenwelzijnsprijs: prijs voor de beste scriptie over dierenwelzijn Nieuwsberichten van Dierenwelzijn in Vlaanderen

Dierenwelzijnsprijs: prijs voor de beste scriptie over dierenwelzijn

Nieuwsbericht
13 juni 2023

De Dierenwelzijnsprijs is een prijs voor beste scriptie over dierenwelzijn. 
Het eindwerk levert een academische of vaktechnische bijdrage aan onze kennis over dierenwelzijn en/of levert kennis en inzichten op die de levenskwaliteiten van dieren ten goede komt of kan komen.

Hoeveel bedraagt de prijs?

De beste bachelorproef en beste masterproef winnen elk 1.250 euro.

Hoe deelnemen?

De deelnemer bezorgt volgende documenten via mail:

 1. een volledig ingevuld inschrijvingsformulier (Inschrijvingsformulier_NAAM.pdf)
 2. een Nederlandstalige, academische of vaktechnische samenvatting van maximaal 500 woorden. Naast de samenvatting staat enkel de naam van de student en de titel van eindwerk vermeld. Er is geen vermelding van of verwijzing naar de onderwijsinstelling of promotoren. (Samenvatting_NAAM.pdf)
 3. een kort Nederlandstalig, populariserend persartikel van maximaal 400 woorden (excl. figuren/tabellen/foto’s) (Persartikel_NAAM.pdf)
 4. het pdf-bestand van het eindwerk. (Eindwerk_NAAM.pdf)

Het eindwerk mag zowel in het Nederlands als in het Engels geschreven zijn. Het bevat de titel, de naam van de student en de promotor(en), de onderwijsinstelling, de afstudeerrichting en het niveau (Master/Bachelor), het jaar van promotie, en de eindwerktekst.

Opgelet:

 • Lees aandachtig het reglement.
 • Een inschrijving zonder volledig ingevuld formulier of zonder alle bijlagen is niet ontvankelijk.
 • Ingeval er meer dan 3 inzendingen zijn in een categorie (bachelor of master), dan maakt de jury een preselectie enkel op basis van het persartikel en de samenvatting.

Inschrijvingsformulier Dierenwelzijnsprijs(Word bestand opent in nieuw venster)

Wanneer indienen?

De inzending moet uiterlijk op 15 september 2024 toekomen op het mailadres dierenwelzijn@vlaanderen.be(opent in uw e-mail applicatie) met als onderwerp ‘Dierenwelzijnsprijs scriptie’.

Jury

De jury bestaat uit de leden van de Stuurgroep van de Vlaamse Raad voor Dierenwelzijn, en leden van de Afdeling Dierenwelzijn. Ze beoordeelt de inzendingen op:

 • de bijdrage tot meer inzicht en/of een potentieel betere praktijk voor dierenwelzijn
 • de academische of vaktechnische kwaliteit met indien van toepassing het gebruik van hedendaagse dierenwelzijnsprincipes
 • het taalgebruik, de lay-out en de structuur
 • de journalistieke bruikbaarheid en de helderheid waarmee het wetenschappelijke werk wordt uitgelegd

Organisatie

De Dierenwelzijnsprijs is een initiatief van de Vlaamse minister bevoegd voor Dierenwelzijn, de afdeling Dierenwelzijn en de stuurgroep van de Vlaamse Raad voor Dierenwelzijn. De wedstrijd wordt georganiseerd door de afdeling Dierenwelzijn.

Meer informatie

Voor meer informatie kan u terecht bij:

Ester Peeters - ester.peeters@vlaanderen.be(opent in uw e-mail applicatie)