Gedaan met laden. U bevindt zich op: Gebruikersomgeving Vastgoedinformatieplatform Vastgoedinformatieplatform

Gebruikersomgeving Vastgoedinformatieplatform

Het Vastgoedinformatieplatform is een generiek gegevensdelingsplatform dat de uitwisseling van vastgoedinformatie mogelijk maakt.

Onze producten

Bekijk in onze productcatalogus welke producten vastgoedinformatie het platform aanbiedt.

Vastgoedinlichtingen voor overdracht

Het eerste product aangeboden door het platform, genaamd ‘Vastgoedinlichtingen voor overdracht’ maakt de aanvraag en aflevering mogelijk van alle perceelsinformatie nodig voor een publicatie, onderhandse/authentieke akte en/of informatief voor de potentiële koper/nieuwe eigenaar;
Navigeer verder door deze gebruikersomgeving voor alle informatie rond dit product.

In oktober 2022 is het platform gelanceerd in een MVP-versie van de ‘Vastgoedinlichtingen voor overdracht’. Steeds meer steden en gemeenten zullen gebruikmaken van het platform. Begin 2024 zullen alle aanvragen ‘Vastgoedinlichtingen voor overdracht’ in Vlaanderen via het Vastgoedinformatieplatform verlopen.

Volg hier de updates over de uitrol van het product.(opent in nieuw venster)

Dit is de levenscyclus van de ‘Vastgoedinlichtingen voor overdracht’:

Functionaliteiten

De aangevraagde ‘Vastgoedinlichtingen voor overdracht’ voor een bepaald perceel doorloopt een aantal processtappen alvorens afgeleverd te worden aan zijn aanvrager. Ontdek hieronder alle productfunctionaliteiten.

Inhoud van de vastgoedinlichtingen

De ‘Vastgoedinlichtingen voor overdracht’ bestaan uit allerhande informatie over het aangevraagde perceel en de gebouwen die zich daarop bevinden. Bekijk het overzicht om alle inlichtingen te bekijken.

Voorbereiding voor lokale besturen

Lokale besturen sluiten gefaseerd aan op het Vastgoedinformatieplatform tot januari 2024. We raden aan om zich hierop voor te bereiden om zo een vlotte aansluiting te garanderen.

Juridische informatie

Hier komen de juridische topics rond de ontwikkeling van het Vastgoedinformatieplatform en de ingebruikname ervan aan bod.