Het Vastgoedinformatieplatform is een generiek gegevensdelingsplatform dat de uitwisseling van vastgoedinformatie mogelijk maakt.

Navigeer verder door deze gebruikersomgeving voor alle informatie over het platform.

Wat is het Vastgoedinformatieplatform?

Het Vastgoedinformatieplatform realiseert één centraal aanvraag- en afleverloket en stelt een dossier vastgoedinformatie samen.

In oktober 2022 is het platform gelanceerd in een MVP-versie. Steeds meer steden en gemeenten zullen gebruikmaken van het platform. Vanaf 1/1/2024 verlopen alle aanvragen in Vlaanderen via het Vastgoedinformatieplatform.

Ontdek hier wat het Vastgoedinformatieplatform voor u betekent(opent in nieuw venster), waar u uw aanvraag momenteel per gemeente kan doen, welke gemeenten reeds gebruik maken van het platform en hoe u kan aanmelden.

Dit is de levenscyclus van een dossier vastgoedinformatie:

Platformfunctionaliteiten

Een aangevraagd dossier vastgoedinformatie voor een bepaald perceel doorloopt een aantal processtappen alvorens afgeleverd te worden aan zijn aanvrager. Ontdek hieronder alle platformfunctionaliteiten.

Inhoud van de vastgoedinlichtingen

Het dossier vastgoedinformatie bestaat uit allerhande informatie over het aangevraagde perceel en de gebouwen die zich daarop bevinden. Bekijk het overzicht om alle inlichtingen te bekijken.

Voorbereiding voor lokale besturen

Lokale besturen sluiten gefaseerd aan op het Vastgoedinformatieplatform tot december 2023. We raden aan om zich hierop voor te bereiden om zo een vlotte aansluiting te garanderen.

Juridische informatie

Hier komen de juridische topics rond de ontwikkeling van het Vastgoedinformatieplatform en de ingebruikname ervan aan bod.