Gedaan met laden. U bevindt zich op: Gebruikersomgeving Vastgoedinformatieplatform Vastgoedinformatieplatform

Gebruikersomgeving Vastgoedinformatieplatform

Het Vastgoedinformatieplatform is een generiek gegevensdelingsplatform dat de uitwisseling van vastgoedinformatie mogelijk maakt.

Het eerste product aangeboden door het platform, genaamd ‘Vastgoedinlichtingen voor overdracht’ maakt de aanvraag en aflevering mogelijk van alle perceelsinformatie nodig voor een publicatie, onderhandse/authentieke akte en/of informatief voor de potentiële koper/nieuwe eigenaar;
Navigeer verder door deze gebruikersomgeving voor alle informatie rond dit product.

Wat is het Vastgoedinformatieplatform?

Het Vastgoedinformatieplatform realiseert één centraal aanvraag- en afleverloket en levert producten vastgoedinformatie af.

In oktober 2022 is het platform gelanceerd in een MVP-versie van de ‘Vastgoedinlichtingen voor overdracht’. Steeds meer steden en gemeenten zullen gebruikmaken van het platform. Vanaf 1/1/2024 verlopen alle aanvragen ‘Vastgoedinlichtingen voor overdracht’ in Vlaanderen via het Vastgoedinformatieplatform.

Ontdek hier wat het Vastgoedinformatieplatform voor u betekent(opent in nieuw venster), waar u uw aanvraag momenteel per gemeente kan doen, welke gemeenten reeds gebruik maken van het platform en hoe u kan aanmelden.

Dit is de levenscyclus van de ‘Vastgoedinlichtingen voor overdracht’:

Platformfunctionaliteiten

De aangevraagde ‘Vastgoedinlichtingen voor overdracht’ voor een bepaald perceel doorloopt een aantal processtappen alvorens afgeleverd te worden aan zijn aanvrager. Ontdek hieronder alle platformfunctionaliteiten.

Inhoud van de vastgoedinlichtingen

De ‘Vastgoedinlichtingen voor overdracht’ bestaan uit allerhande informatie over het aangevraagde perceel en de gebouwen die zich daarop bevinden. Bekijk het overzicht om alle inlichtingen te bekijken.

Voorbereiding voor lokale besturen

Lokale besturen sluiten gefaseerd aan op het Vastgoedinformatieplatform tot december 2023. We raden aan om zich hierop voor te bereiden om zo een vlotte aansluiting te garanderen.

Juridische informatie

Hier komen de juridische topics rond de ontwikkeling van het Vastgoedinformatieplatform en de ingebruikname ervan aan bod.