Gedaan met laden. U bevindt zich op: Evaluatieprocedure zorgtoeslag via Opgroeien? Volg je aanvraag op via Mijn Burgerprofiel Nieuwsberichten van Digitaal Vlaanderen

Evaluatieprocedure zorgtoeslag via Opgroeien? Volg je aanvraag op via Mijn Burgerprofiel

Nieuwsbericht
7 september 2022

Opgroeien onderzoekt de ondersteuningsnoden van kinderen met een beperking of een handicap, waardoor ze in aanmerking kunnen komen voor een zorgtoeslag via het Groeipakket. Ouders of voogden die een aanvraag voor zorgtoeslag hebben lopen of willen starten via hun uitbetaler Groeipakket kunnen vanaf 7 september de status van dat dossier opvolgen via Mijn Burgerprofiel.

Aanvragers ontvangen bij elke nieuwe status een melding en een proactieve notificatie, wanneer relevant. Zo krijgen ze 2 weken vóór het aflopen van de indieningstermijn een melding om tijdig hun formulieren in te dienen. Ze ontvangen een bevestiging wanneer de huisarts en/of specialist het medisch inlichtingenformulier via eHealth bezorgt aan Opgroeien. En ze kunnen rekenen op een herinnering 2 dagen vooraleer ze zelf een afspraak hebben bij de evaluerend arts. Mijn Burgerprofiel informeert dus bij elke stap in de aanvraag.

Begin 2023 wordt het attest met het resultaat van de medische evaluatie beschikbaar in Mijn Burgerprofiel.

Meer informatie op Mijn Burgerprofiel en Groeipakket(opent in nieuw venster) en op Mijn Burgerprofiel en Groeipakket(opent in nieuw venster)