Voortaan kunnen jongeren die met succes een kadervormingstraject volgden in een jeugdvereniging hun attest van animator (BAC), hoofdanimator (HAC) of instructeur in het jeugdwerk downloaden op Mijn Burgerprofiel, dat zo zijn service eens te meer uitbreidt met relevante gegevens.

Jeugdverenigingen die daartoe erkend zijn door het Departement Cultuur, Jeugd en Media organiseren kadervorming voor jongeren die actief zijn (of willen worden) in het jeugdwerk. Deze kunnen zo een attest behalen van animator, hoofdanimator of instructeur in het jeugdwerk. Een kadervormingstraject bestaat uit een theoretisch gedeelte en een begeleide stage. Om een attest te behalen moeten deelnemende jongeren het volledige traject met succes beëindigen: de theorie én de stage.

Ook het Departement Cultuur, Jeugd en Media heeft de weg naar Mijn Burgerprofiel gevonden. Sinds 16 februari kunnen jongeren hun attest(en) downloaden op Mijn Burgerprofiel. De attesten zijn te vinden onder de knoppen Attesten en Uw gegevens.

Meer over Mijn Burgerprofiel ((opent in nieuw venster)).