Om een zorgeloos 2023 tegemoet te gaan, roepen wij alle gebruikers van de geografische webdiensten van Digitaal Vlaanderen op om de onderliggende URL’s van uw toepassingen te controleren en zeker vóór juni 2023 aan te passen naar ‘geo.api.vlaanderen.be’. Alleen zo zal uw kaarttoepassing vlekkeloos blijven werken.

Stap voor stap

In onderstaand filmpje ziet u hoe u de URL stap voor stap kunt aanpassen. Heel wat gebruikers deden het al. Toch moeten naar schatting nog enkele honderden gebruikers de eerste stap zetten. Wacht niet. Met bijgaande handleiding neemt het slechts enkele minuten in beslag.

Inhoud is aan het laden

U kunt de nieuwe URL opzoeken via het gebruikersforum.(opent in nieuw venster)

Technische verbeteringen en Bèta-platform

Tegelijk met de URL-aanpassing werden ook een aantal technische verbeteringen doorgevoerd. Er is voortaan niet één, maar negen Web Map Tile Services: per type data wordt nu ook een aparte WMTS aangeboden.

Voor elke dienst in productie biedt Digitaal Vlaanderen voortaan ook een bèta-dienst aan. Deze dienst kan gebruikt worden om implementaties tijdens de ontwikkelingsfase van uw toepassingen te testen. Gelet op de technische nieuwigheden raden wij u aan aanpassingen eerst te testen met de bèta-diensten.

Meer informatie?

Meer informatie vindt u hier.(opent in nieuw venster)

Hebt u nog vragen? Stuur ze naar digitaal.vlaanderen@vlaanderen.be