Gedaan met laden. U bevindt zich op: Ding mee naar de Vlaanderen Digitaal Awards voor de beste digitale transformatieprojecten Nieuwsberichten van Digitaal Vlaanderen

Ding mee naar de Vlaanderen Digitaal Awards voor de beste digitale transformatieprojecten

Nieuwsbericht
9 mei 2023

Straffe digitale transformatieprojecten verdienen erkenning en zichtbaarheid. Daarom reikt Digitaal Vlaanderen jaarlijks de Vlaanderen Digitaal Awards uit. Draagt uw bedrijf, overheidsinstantie, vereniging of onderwijsinstelling op een innovatieve manier bij aan de digitale transformatie van de publieke sector in Vlaanderen? Aarzel dan niet en ding mee naar één van de drie Vlaanderen Digitaal Awards.

Digitaal Vlaanderen beloont de beste digitale transformatieprojecten met een prestigieuze Vlaanderen Digitaal Award. We reiken awards uit aan projecten die innovatief zijn, duurzaamheid bevorderen of digitale inclusie stimuleren. Administrateur-generaal Jan Smedts is voorzitter van de jury. Hij vindt dat Digitaal Vlaanderen met de wedstrijd kan bijdragen aan de ontwikkeling van een digitaal vooruitstrevend Vlaanderen dat snel kan inspelen op kansen en uitdagingen.

“Met de awards wil Digitaal Vlaanderen succesvolle praktijken in de schijnwerpers zetten en anderen inspireren. Digitaal Vlaanderen hoopt op deze manier bij te dragen aan de ontwikkeling van een digitaal vooruitstrevend Vlaanderen en de digitale transformatie van de publieke sector te bevorderen.”

Jan Smedts

administrateur-generaal van Digitaal Vlaanderen

Drie awards

Digitaal Vlaanderen reikt drie awards uit voor:

  • het beste digitale transformatieproject,
  • het meest inclusieve project,
  • het meest duurzame project.

Projecten die het resultaat zijn van een samenwerking hebben daarbij een streepje voor.

De winnaars worden bekendgemaakt op woensdag 25 oktober in Flanders Expo in Gent, tijdens de nocturne van de Trefdag Vlaanderen Digitaal.
Meteen een unieke kans om de aandacht van de belangrijke stakeholders uit de publieke sector op uw project te richten.

Ook u kunt deelnemen

Ondernemingen, overheidsinstanties, lokale besturen, kennisinstellingen,… die een bijzondere bijdrage hebben in de digitale transformatie van de overheid, kunnen deelnemen aan de Vlaanderen Digitaal Awards.

Vul het deelnemingsformulier in(opent in nieuw venster) en toon aan hoe uw project de digitale transformatie in de publieke sector in Vlaanderen bevordert en op welke wijze het bijdraagt aan een duurzamere en meer inclusieve samenleving. Is uw project het resultaat van een samenwerking? Vermeld het dan zeker want dit is een belangrijk criterium voor onze jury.

Deadline: 7 juli

U hebt tijd tot vrijdag 7 juli om uw project in te dienen.

Onze deskundige jury zal de inzendingen beoordelen. Zij zullen eveneens de genomineerden bekendmaken en de drie winnaars selecteren.

Waarom u zeker moet deelnemen

Uw project komt onder de aandacht van belangrijke stakeholders uit de publieke sector. Zij zetelen in de jury en zijn aanwezig op de awarduitreiking.

Alle genomineerden worden uitgenodigd op de nocturne van de Trefdag Vlaanderen Digitaal. De winnaars van een award zullen hun project daar kort toelichten.

De nocturne van de Trefdag Vlaanderen Digitaal is een belangrijk netwerkevent. Ook als u de award niet wint, liggen hier kansen.

De geselecteerde projecten krijgen de nodige aandacht via de mediakanalen van Digitaal Vlaanderen.

Meer informatie?

Meer informatie, het reglement, de jury en het inschrijfformulier vindt u op de landingspagina van de Vlaanderen Digitaal Awards.

Informatie over de Trefdag Vlaanderen Digitaal vindt u op deze pagina.