Gedaan met laden. U bevindt zich op: Duik een halve dag onder in het Europese netwerk rond AI en Big Data Nieuwsberichten van Digitaal Vlaanderen

Duik een halve dag onder in het Europese netwerk rond AI en Big Data

Nieuwsbericht
16 maart 2023

Wie met digitale transformatie binnen de Vlaamse overheid bezig is, heeft er alle belang bij om Europa in de gaten te houden. Welke Europese initiatieven moet u zeker volgen als het over AI en Big Data gaat? Welke cases geven het AI programma mee vorm? Duik op maandagnamiddag 20 maart onder in het DT4Regions netwerk en u komt het allemaal te weten. Bovendien bouwt u ondertussen aan een duurzaam netwerk voor de toekomst. 

Wat is DT4Regions?

Sinds vorig jaar is Digitaal Vlaanderen betrokken bij DT4Regions, een project gefinancierd door het Europees Parlement. 14 partners uit 7 Europese landen nemen deel. De belangrijkste doelstelling is de bewustmaking en het delen van kennis rond AI en Big Data binnen de publieke administraties en regionale ecosystemen. Het project is ook een platform om oplossingen te bouwen rond AI en Big Data. Beide komen aan bod tijdens het event op 20 maart.

Niet te missen event in Tour & Taxis op 20 maart om 13u30

Dit event is uitzonderlijk open voor al wie interesse heeft in het gebruik van AI en Big Data in de overheid. U wordt meteen ondergedompeld in de praktijk van AI en Big Data met de presentatie van 4 praktijkvoorbeelden en hun stand van zaken.

  1. Fraudedetectie bij het Groeipakket.
  2. Automatisch inschrijven van geluidsfragmenten.
  3. Automatische detectie van verkeersincidenten in tunnels en,
  4. het meten van verkeersintensiteit.

Aansluitend surft u doorheen de Europese projecten rond Digitale Transformatie, AI en Big Data.

Het event wordt afgesloten met een beklijvende keynote rond Ethics & AI door dr. Rob Heyman (VUB-imec-SMIT).

Snel inschrijven is de boodschap

Het kan nog via deze link. U vindt er ook alle praktische details. De focus ligt op de publieke sector.

Meer over DT4Regions(opent in nieuw venster)

#opgroeien #groeipakket #AI #DT4Regions #data #govtech