Update nodig voor alle (kaart)toepassingen die geografische webdiensten gebruiken

Er worden steeds meer (kaart)toepassingen gebouwd die de geografische webdiensten van Digitaal Vlaanderen gebruiken. Samen zorgden ze in 2021 voor méér dan vier miljard requests op de diensten van Digitaal Vlaanderen. Naar schatting zullen vele honderden klanten hun toepassingen moeten aanpassen. Zoveel mogelijk gekende klanten worden door Digitaal Vlaanderen rechtstreeks ingelicht.

Technische verbeteringen

Tegelijk met de URL-aanpassing werden ook een aantal technische verbeteringen doorgevoerd. Zo zijn er vanaf nu niet één, maar negen Web Map Tile Services: per type data wordt voortaan een aparte WMTS aangeboden.

Inhoud is aan het laden

Het aanpassen van de URL’s is een eenvoudig proces dat u in bovenstaand filmpje kan bekijken. Om de nieuwe URL op te zoeken, gaat u naar het gebruikersforum via deze link. ((opent in nieuw venster))

Op dit forum staan alle technische verbeteringen en ook de complete lijst met veranderde diensten.

Bèta-diensten

Voor elke dienst in productie biedt Digitaal Vlaanderen voortaan ook een bèta-dienst aan. Deze dienst kan gebruikt worden om implementaties tijdens de ontwikkelingsfase van uw toepassingen te testen. Gelet op de technische nieuwigheden raden wij u aan aanpassingen eerst te testen met de bèta-diensten.

> Meer informatie vindt u hier ((opent in nieuw venster)).
> Contacteer voor problemen: digitaal.vlaanderen@vlaanderen.be

Lees ook: Wat u zeker moet weten over OGC API’s en waarom Digitaal Vlaanderen ze voortaan aanbiedt