Gedaan met laden. U bevindt zich op: Hebt u ideeën om uitdagingen binnen de overheid op te lossen met behulp van AI? Doe dan mee aan onze Hackathon Nieuwsberichten van Digitaal Vlaanderen

Hebt u ideeën om uitdagingen binnen de overheid op te lossen met behulp van AI? Doe dan mee aan onze Hackathon

Nieuwsbericht
25 april 2023

Bent u klaar om uw ideeën in actie om te zetten en de kracht van ecosystemen te ontdekken? Doe dan mee met de Trefdag Hackathon van Digitaal Vlaanderen en Microsoft op 16, 17 en 18 oktober! Voor deze uitdagende hackathon, met als focusgebied AI, zijn we nog op zoek naar ideeën. Heeft u suggesties om uitdagingen binnen de overheid op te lossen met behulp van AI? Bezorg ons uw beste voorstellen vòòr 26 juni.

Artificiële intelligentie staat centraal tijdens deze hackathon. Voorstellen waarbij AI kan worden ingezet, hebben daarom een streepje voor. ChatGPT, het populaire generatieve AI-model, kan bijvoorbeeld helpen om vragen efficiënt te beantwoorden en tijd te besparen voor overheden, bedrijven en burgers.

Vul het formulier in

U kunt uw cases, voorstellen en ideeën op dit formulier samenvatten in een aantal regels(opent in nieuw venster). Stuur ons alles door voor 26 juni. Is uw idee geselecteerd? Dan nemen we In juli contact met u op. Heeft u geen idee, maar wel expertise en wil u meedoen aan de Hackathon? Laat het ons weten via hetzelfde formulier(opent in nieuw venster).

Microsoft bekijkt alle inzendingen en stelt vervolgens de teams samen die in oktober samen aan de slag gaan.

Het winnende team maken we bekend tijdens de Trefdag Vlaanderen Digitaal op 26 oktober in Flanders Expo Gent.

Voor wie?

Iedereen kan gratis deelnemen aan deze Hackathon - niet alleen ontwikkelaars. Uw professionele achtergrond is niet van belang, het enige wat u nodig heeft is een stevige dosis enthousiasme.

Hoe gaan we te werk?

Tijdens deze driedaagse Hackathon werken we in kleine teams om de ideeën concreet uit te werken tot een mockup. Een mockup toont hoe de afgewerkte app er zou kunnen uitzien. Creatief zijn en origineel denken is daarbij essentieel. 

Tijdens intensieve work-outs en minder intensieve pauzes kunt u even ontspannen. Plezier gegarandeerd, dus waar wacht u nog op?

Meer informatie?

Bekijk deze video(opent in nieuw venster) om het potentieel van GPT-modellen te ontdekken, die kunnen bijdragen aan het vergroten van de toegankelijkheid van informatie, het bevorderen van transparantie, het stimuleren van burgerparticipatie, het faciliteren van dialogen, en het overbruggen van taalbarrières.

Meer informatie over de Trefdag vindt u op deze pagina.