Met Poperinge als 150ste gemeente zijn intussen de helft van de Vlaamse lokale besturen aangesloten op Mijn Burgerprofiel. En dat kon niet ongemerkt voorbij gaan. Poperinge mag dan ook fier zijn. De burgemeester reageerde opgetogen en liet weten erg blij te zijn met de taart.

Gemeenten steeds enthousiaster over Mijn Burgerprofiel

“Lokale besturen trekken nu helemaal de kaart van Mijn Burgerprofiel” aldus Siri Craen. Zij leidt bij Digitaal Vlaanderen het team aansluitingen van Mijn Burgerprofiel. “We merken veel enthousiasme bij de gemeenten. Er zijn nu ook al een 35-tal gemeenten die eigen data hebben toegevoegd aan Mijn Burgerprofiel. Zo kan je bijvoorbeeld in verschillende gemeenten al een fiscaal attest van een sportkamp dat je kind volgde, downloaden of je dossierstatus voor een adreswijziging volgen via Mijn Burgerprofiel”.

Wat is Mijn Burgerprofiel?

Via Mijn Burgerprofiel regelt u al uw zaken met de overheid veilig en digitaal. Denk maar aan dossiers opvolgen, gegevens inkijken, attesten downloaden of je eBox raadplegen. Mijn Burgerprofiel verzamelt al uw officiële gegevens en overheidsadministratie in één persoonlijk overzicht.

Ook de Woningpas, een soort digitaal paspoort van uw woning, kunt u sinds kort consulteren via Mijn Burgerprofiel. ((opent in nieuw venster))

Waar vind je Mijn Burgerprofiel?

Inwoners van Poperinge en andere gemeenten die zijn aangesloten op Mijn Burgerprofiel kunnen via elke webpagina van hun gemeentelijke website rechts bovenaan inloggen op ‘Mijn Burgerprofiel’. U kunt ook aanmelden via tal van andere overheidssites of via mijnburgerprofiel.be. ((opent in nieuw venster))

Ook aansluiten?

Sluit uw organisatie aan bij Mijn Burgerprofiel. Zo bereikt u burgers en ondernemers op een directe manier en breid u uw eigen dienstverlening uit. U kunt bovendien dezelfde informatie beschikbaar maken op alle sites waar Mijn Burgerprofiel toegang geeft tot overheidsinformatie en via het e-loketondernemers.be ((opent in nieuw venster))

Nog niet aangesloten bij Mijn Burgerprofiel? Start vandaag nog met de aanvraag ((opent in nieuw venster)).