Gedaan met laden. U bevindt zich op: Natasha Blommaert over het Wegenregister Wegenregister

Natasha Blommaert over het Wegenregister

Het Wegenregister bevordert de samenwerking in ons agentschap. Iedereen werkt met dezelfde kaart, iedereen is met dezelfde bron bezig.

“Het Agentschap Wegen en Verkeer beheert autosnelwegen en gewestwegen. We updaten het Wegenregister mee. We hadden vroeger een wegenbestand om aan te duiden wat we beheren. Maar er was nood aan een kwaliteitsvolle authentieke bron. Daarom trokken we mee aan de kar om het wegenregister te maken. Het Wegenregister bevat alle informatie over wegen, ook rijstroken en fietspaden. We gebruiken het zelf voor IT-toepassingen, applicaties, om info te beheren.”

“We helpen mee met de actualisering van het register. We willen er een authentieke gegevensbron van maken. We doen dat omdat we het product zelf willen gebruiken. Het Wegenregister bevordert de samenwerking in ons agentschap. Iedereen kijkt naar dezelfde kaart, iedereen is met hetzelfde bezig. Afgeleide datasets willen we openstellen als open data.”

“Voor een andere toepassing werken we samen met departement Mobiliteit en Openbare Werken (MOW). De verkeersbordendatabank is gekoppeld aan Wegenregister. Zo weten we wie welk verkeersbord beheert.”