Programma & inschrijven

De Trefdag gaat dit jaar door van 24 t.e.m. 26 november in het ICC Gent. Ben je er graag bij? Ontdek het programma via onderstaande link en schrijf je in.

4 sporen centraal

#Smart

Hoe kan technologie helpen om de levenskwaliteit in Vlaanderen te verhogen? In het eerste spoor #Smart verkennen we de mogelijke oplossingen en technologische innovaties om onze regio en onze steden slim te maken. Slim, omdat ze technologie en data gebruiken voor grote maatschappelijke uitdagingen waar we voor staan zoals mobiliteit, milieu, gezondheid, leefkwaliteit, vergrijzing, etc… In dit spoor gaat het om realtime open data van sensoren, en om geografische open data en IoT oplossingen. De stad en regio van de toekomst is verbonden, met betrouwbare netwerken en een open technisch platform als ecosysteem. Ontdek mee hoe een slimme overheid kan helpen een nog slimmere samenleving te creëren.

#Data

Technologie en data laten overheden efficiënter werken, automatiseren processen en verbeteren zo de dienstverlening naar burgers en bedrijven. De kracht van data beperkt zich echter niet tot de overheid zelf, maar strekt zich uit tot ver daarbuiten. Door data te delen binnen en buiten de overheid, door in te zetten op standaardisering en de uitbouw van kwalitatieve data, zijn we goed op weg naar één Vlaamse dataruimte: een ruimte waar data - door ze te delen - een hoge maatschappelijke meerwaarde genereert. Data beheren en delen komt echter ook met een verantwoordelijkheid. In het spoor #Data zetten we in op expertise en voorbeelden uit de praktijk, hoe de overheid op een verantwoorde manier datagedreven kan worden.

#Low touch

Overheidsdienstverlening langzaam en complex? Dat hoeft niet! Door vereenvoudiging, het samenbrengen van gegevens rondom de gebruiker, en het slim koppelen van data en processen, kan de overheidservaring iets heel persoonlijk worden, op maat van elke gebruiker. Ontdek in het spoor #Low toch de nieuwste oplossingen en apps om overheden een betere en meer geïntegreerde beleving voor burgers, bedrijven en verenigingen te laten creëren. Persoonlijker, op maat, en liefst van al zo automatisch of “low touch” mogelijk. Digitaal: niet omdat het kan, maar omdat het beter is.

#Pods

Vlaanderen staat wereldwijd aan de top als het gaat om nieuwe en innovatieve oplossingen om persoonsgegevens te delen. In het spoor Pods (Personal Online Data stores) verkennen we de toekomst én kijken we naar wat er vandaag al mogelijk is met standaarden zoals Solid en andere oplossingen om gevoelige gegevens van burgers en bedrijven vlot te laten samenwerken. Door burgers en bedrijven de controle te geven over hun eigen gegevens, zal Vlaanderen morgen meer dan ooit een samenleving “powered by data” worden.

Informatie voor standhouders

Hier vind je alle informatie voor standhouders op de Trefdag.