Ter versterking van onze dienst Kanalenoplossingen zoeken we een Business Analist.
Ben jij die klantgerichte en daadkrachtige teamspeler die samen met de collega’s de Vlaamse en lokale overheden wil helpen versterken in hun digitale transformatieprojecten?

Waar kom je terecht?

Als Business Analist kom je terecht in het programma Mijn Burgerprofiel-Webplatform (MBPWP). Mijn Burgerprofiel biedt de burger één persoonlijk online overzicht van alle overheidszaken en verzamelt al uw officiële gegevens en uw overheidsadministratie.
Zowel op Vlaams, federaal als lokaal niveau. Gebruikers kunnen van daaruit ook doorlinken naar specifieke e-loketten.
Tot op vandaag zitten veel persoonsgegevens verspreid over verschillende instanties en beleidsniveaus. Dankzij Mijn Burgerprofiel heeft iedere gebruiker nu alle info bij de hand bij het invullen van aanvragen. Dat betekent minder vergissingen en ontbrekende documenten.
En dus efficiëntiewinst voor de administratie.

Jouw werkplek bevindt zich in ons kantoor te Gent of te Brussel.

Wat zal je moeten doen?

Als Business Analist voer je verschillende soorten analyseopdrachten uit binnen diverse projecten afhankelijk van de reeds beschikbare informatie en deliverables.
Je brengt de digitale behoeften, de werking en de knelpunten van de business in kaart door middel van behoefte-, informatie- en procesanalyse.
Naargelang het traject worden deze inzichten samen met een kosten-batenanalyse verwerkt in een businesscase-document.
Je hanteert best practices, de juiste methodieken en modelleertalen maar vooral een pragmatische aanpak zodat je snel tot bruikbare resultaten komt. Je vormt een proactieve tandem met de projectleider door het delen van inzichten, staat in nauw contact met alle betrokken stakeholders en eindgebruikers en ondersteunt de klant op een objectieve en deskundige manier.


Daarnaast werk je mee met de oplossingsarchitect aan de oplossingsarchitectuur en selectie van de systemen (front-end en backend).
Waar nodig beschrijf je helder de functionaliteiten van de gekozen systemen zodanig dat andere projectmedewerkers zoals de technische analyst en later de ontwikkelaar of configurator ermee aan de slag kunnen.

We vertrekken steeds vanuit de noden van de doelgroep van de entiteiten waarmee we samenwerken. Met ons team treden we op als betrouwbare overheidspartner die dezelfde taal spreekt en dezelfde belangen dient, en werken hierbij volstrekt vendor- en technologieneutraal.
Je streeft hierbij steeds naar tevreden klanten en tevreden teamgenoten, en polst hier ook geregeld naar.

Naar wie zijn wij op zoek?

Wij zijn op zoek naar een expert op het vlak van procesverbetering en business process re-engineering. Als business analist sta je op het kruispunt tussen de business en ICT of andere ondersteunende diensten en tracht je de vertaalslag te maken naar heldere en coherente business-processen, die dan op hun beurt doorvertaling vinden naar oa ICT.

Je bent in het bezit van minstens een bachelordiploma of je bent gelijkwaardig door relevante ervaring.
Bij voorkeur heb je meerdere jaren ervaring in een rol als business analist of functioneel analist.
Kennis van best practices en modelleertalen zijn mooie troeven.
Jouw sterke helicopterview staat je toe om een heldere kijk op het geheel van een project te hebben en te coördineren waar nodig. Je hebt een sterk ontwikkeld analytisch vermogen waardoor je op inhoudelijk vlak sterk staat.
Je bent gewend om in teamverband te werken waardoor je vlot en efficiënt communiceert met interne en externe stakeholders.

Werken via Vlaanderen connect.

Je wordt tewerkgesteld via Vlaanderen connect., de ICT-strategische dienstverlener van de Vlaamse overheid. Bij Vlaanderen connect. wordt je voor onbepaalde duur ter beschikking gesteld aan Digitaal Vlaanderen, hierbij ontvang je een contract van onbepaalde duur.

Werken voor Vlaanderen connect. betekent werken in een organisatie met boeiende en uitdagende IT-functies én de mogelijkheid om mee je schouders te zetten in het uitbouwen van een digitaal en slagkrachtig Vlaanderen.

Verder biedt werken voor Vlaanderen connect. tal van voordelen. Je werkt bij entiteiten van de Vlaamse overheid of bij lokale besturen voor lange termijn. Zo kan je meewerken aan een digitale en slagkrachtige overheid, voor burgers en ondernemers.
Daarnaast kan je doorgroeien en jezelf ontwikkelen door het enorme potentieel aan uitdagende functies via Vlaanderen connect. bij de Vlaamse overheid en de lokale besturen.


Wat kunnen wij jou bieden?

Vlaanderen connect. biedt een contract van onbepaalde duur en een competitief salarispakket met:

  • Een mobiliteitsbudget
  • Maaltijdcheques van 7 euro/dag (eigen bijdrage 1,09 euro/dag)
  • Een hospitalisatieverzekering (je kan gezinsleden aansluiten)
  • Een groepsverzekering
  • Een opleidingsbudget
  • Mogelijkheid tot kinderopvang tijdens alle schoolvakanties aan een voordelig tarief.

Bij Vlaanderen connect. is een gezonde balans tussen werk en privé belangrijk: een werkweek van
38 uur, 28 dagen verlof en extra wettelijke feestdagen (11/07, 02/11, 15/11 en 26/12).
Verder werken wij met flexibele werkuren en bieden wij ook de mogelijkheid tot thuiswerken.

Interesse?

Solliciteren kan door jouw CV en motivatiebrief te mailen naar vlaanderenconnect.@ascento.be (opent in uw e-mail applicatie) .