Doel

De Information security officer (Veiligheidsconsulent) adviseert de verantwoordelijke voor het dagelijks bestuur van zijn instelling, op diens verzoek of op eigen initiatief, omtrent alle aspecten van de informatieveiligheid. Hij heeft een adviserende, stimulerende, documenterende en controlerende opdracht inzake informatieveiligheid.

In deze functie word je door Digitaal Vlaanderen ingezet bij zowel zijn eigen werking, de samenwerking van Digitaal Vlaanderen met zijn leveranciers en de klanten van deze dienstverlening. Deze klanten zijn andere entiteiten van de Vlaamse overheid en lokale besturen. Zodoende oefen je een breed spectrum aan taken uit in samenwerking met zowel interne als externe klanten en leveranciers, met steeds hun specifieke unieke context, noden en wensen.

Inleiding

Bij het agentschap Digitaal Vlaanderen zijn we op zoek naar een Information Security Officer ter versterking van het team informatieveiligheid in de afdeling ICT. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en heb je ervaring binnen Information Security, dan ben jij misschien wel onze ideale kandidaat!

Waar kom je terecht?

Digitalisering staat hoger dan ooit op de Vlaamse agenda. Digitaal Vlaanderen beantwoordt aan deze nood. We willen de motor zijn voor de digitale transformatie van overheden in Vlaanderen.

Digitaal Vlaanderen is een geëngageerde, klantgerichte businesspartner voor Vlaamse overheidsdiensten en lokale overheden. We bieden hen een voorsprong door digitale oplossingen aan te bieden die binnen een breed en schaalbaar ecosysteem te situeren zijn. Een intelligente en wendbare dienstverlening staat hierbij steeds centraal.

Wat zal je moeten doen?

 • Je ontwerpt en begeleid de implementatie van een veiligheidsbeleid met als doel over een duidelijke inzage te beschikken inzake informatie- en ICT-veiligheid binnen de organisatie
 • Je evalueert beveiligingsrisico’s en rond de informatieveiligheidsaspecten die eigen zijn aan de inrichting van de informatieverwerking binnen Digitaal Vlaanderen. Je ondersteunt in deze de functionaris gegevensbescherming (DPO) wat betreft de evaluatie van ICT en beheersmaatregelen in de aangeboden applicatie architectuur.
 • Je adviseert en assisteert bij het toezicht op de logische en fysieke beveiliging van de ketting gegevens verwerking, met als doel de noodzakelijke kwaliteitscriteria binnen informatieveiligheid maximaal te garanderen
 • Je ben een actieve partner in communicatie en overleg met alle actoren met als doel een draagvlak en gedeeld begrip en toepassing inzake informatieveiligheid te promoten
 • Je werkt systematisch aan de uitbouw van het kennisdomein en stelt deze kennis ten diensten van collega’s om samen een performant en efficiënt veiligheidsbeleid na te streven

Naar wie zijn wij op zoek?

 • Je hebt een diploma Hoger onderwijs van het lange type (master), bij voorkeur in een ICT-gerelateerde richting op zak of gelijkwaardig door ervaring
 • Je hebt minstens één jaar ervaring in een soortgelijke functie
 • Je kan de nodige bekwaamheid aantonen en oefent geen activiteiten uit die onverenigbaar zijn met de aangeboden functie
 • Je hebt kennis en ervaring met het ISO2700x raamwerk, bij voorkeur ben je gecertifieerd op deze standaarden, aangevuld met een aantal gerelateerde kennisgebieden of je bent bereid deze te verwerven
 • Je hebt ervaring met/kennis van: informatiebeheer, toepassing van industriestandaarden in context informatie- en ICT security. Kennis en begrippen uit architectuur, infrastructuur en/of operationele en ontwikkelingsprocessen en hun toepassing zijn een pluspunt.
 • Je bent communicatievaardig en je bent in staat om de technische complexiteit van het vakgebied te vertalen naar een breed publiek. Je bent in staat de business relevantie van de beveiliging van de informatieverwerking bevattelijk voor te stellen.
 • Je bent een betrouwbare partner voor zowel collega’s, stakeholders als opdrachtgevers. Je communiceert op een professionele, eerlijke en open manier en je bent de verbindende factor tussen de verschillende doelgroepen.
 • Je bent een echt teamplayer met een open houding naar collega’s en stimuleert de samenwerking.
 • Je kan op autonome basis werken en handelt steeds in het belang van de organisatie.
 • Je bent pragmatisch en praktisch ingesteld en gaat steeds voor de beste oplossing binnen de mogelijkheden van de organisatie of de Vlaamse overheid als geheel.

Werken via Vlaanderen connect.

Je wordt tewerkgesteld via Vlaanderen connect ((opent in nieuw venster)), de ICT strategische dienstverlener van de Vlaamse overheid. Bij Vlaanderen connect. wordt je voor onbepaalde duur ter beschikking gesteld aan Digitaal Vlaanderen ((opent in nieuw venster)), hierbij ontvang je een contract van onbepaalde duur.

Werken voor Vlaanderen connect. betekent werken in een organisatie met boeiende en uitdagende IT functies én de mogelijkheid om mee je schouders te zetten in het uitbouwen van een digitaal en slagkrachtig Vlaanderen.

Verder biedt werken voor Vlaanderen connect tal van voordelen. Je werkt bij entiteiten van de Vlaamse overheid of bij lokale besturen voor lange termijn. Zo kan je meewerken aan een digitale en slagkrachtige overheid, voor burgers en ondernemers. Daarnaast kan je doorgroeien en jezelf ontwikkelen door het enorme potentieel aan uitdagende functies via Vlaanderen connect bij de Vlaamse overheid en de lokale besturen.

Wat kunnen wij jou bieden?

Vlaanderen connect biedt een contract van onbepaalde duur en een competitief salarispakket met:

 • Een mobiliteitsbudget
 • Maaltijdcheques van 7 euro/dag (eigen bijdrage 1,09 euro/dag)
 • Een hospitalisatieverzekering (je kan gezinsleden aansluiten)
 • Een groepsverzekering
 • Een opleidingsbudget
 • Mogelijkheid tot kinderopvang tijdens alle schoolvakanties aan een voordelig tarief.

Bij Vlaanderen connect is een gezonde balans tussen werk en privé belangrijk: een werkweek van 38 uur, 28 dagen verlof en extra wettelijke feestdagen (11/07, 02/11, 15/11 en 26/12). Verder werken wij met flexibele werkuren en bieden wij ook de mogelijkheid tot thuiswerken.

Interesse?

Solliciteren kan door jouw CV en motivatiebrief te mailen naar vlaanderenconnect@ascento.be (opent in uw e-mail applicatie)