Inleiding

Bij het agentschap Digitaal Vlaanderen gaan we op zoek naar een Service Delivery Manager ter versterking van ons Datanutsbedrijf team. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging waarbij je kan meewerken aan de digitale transformatie van de Vlaamse Overheid, dan ben jij misschien wel onze ideale kandidaat!

Waar kom je terecht?

Als Service Delivery Manager kom je terecht in het programma Datanutsbedrijf binnen de afdeling Data Oplossingen. Deze afdeling bouwt aan een netwerk van gegevensbronnen met basisdiensten (basisregisters, authentieke bronnen en gestandaardiseerde informatieproducten) en ontsluitingsplatformen (bv. het open data platform).

Binnen deze afdeling worden ook de eerste stappen gezet van het Datanutsbedrijf. Het Vlaams Datanutsbedrijf (in oprichting) wil het vertrouwen van de burger in het delen van data stimuleren, door in te zetten op verantwoord en veilig data delen. Tegelijk willen we zuurstof geven aan de Vlaamse economie door data beter vindbaar en uitwisselbaar te maken, en door bruggen te bouwen tussen burgers, bedrijven en verenigingen voor een betere samenwerking. We zijn een neutrale derde partner en katalysator van vernieuwende initiatieven en stimuleren de economische en maatschappelijke welvaart.

De standplaats is Gent; maar er zijn ook regelmatig verplaatsingen naar Brussel.

Wat zal je moeten doen?

Als Service Delivery Manager sta je in voor het verder inrichten en aanbieden van klantgerichte dienstverlening, en dit in nauwe samenwerking met het service delivery team van Digitaal Vlaanderen.

  • het service management van het Datanutsbedrijf mee gestalte geven
  • het portfolio-, incident-, availability- en security-management van de producten van het Datanutsbedrijf coördineren en ondersteunen

Jouw indicatief takenpakket bestaat uit:

  • het uitvoeren van concrete verbeteringsprojecten, zoals het installeren van incidentwerking voor de Datanutsbedrijf producten, uitwerken van een end-to-end automatisatie van beschikbaarheidsmonitoring, …
  • de ondersteuning/ontzorging van je collega’s binnen het programma m.b.t. service-gerelateerde zaken, zoals het verzorgen van rapportering en communicatie in het incident-domein, het inhoudelijk adviseren mbt. het prioriteren van incidenten, het helpen actualiseren van het portfolio in het programma,

Bij dit alles neem je zowel analytische als operationele en project management taken op.

Naar wie zijn wij op zoek?

We zijn op zoek naar een Service Delivery Manager die ervaring heeft inzake het operationeel inrichten en monitoren van de Service delivery processen (ITIL).

Je beschikt minimaal over een bachelor diploma bij voorkeur in een ICT-gerelateerde richting of je hebt gelijkaardige competenties door ervaring. Een aanvullende basis management opleiding of een opleiding in een projectmethodologie zijn een grote plus.

Je hebt een basiskennis van en inzicht in architecturale, technische en infrastructurele IT-aspecten of bent bereid je hier op korte termijn in in te werken.

Je hebt oog voor de governance, risk, compliance, security en operations aspecten van service delivery management

Je hebt ervaring met het succesvol projectmatig werken en uitvoeren van de nodige acties om gradueel te evolueren naar een professionelere service delivery organisatie.

Werken via Vlaanderen connect

Je wordt tewerkgesteld via Vlaanderen connect, de ICT strategische dienstverlener van de Vlaamse overheid. Bij Vlaanderen connect. wordt je voor onbepaalde duur ter beschikking gesteld aan Digitaal Vlaanderen, hierbij ontvang je een contract van onbepaalde duur.

Werken voor Vlaanderen connect. betekent werken in een organisatie met boeiende en uitdagende IT functies én de mogelijkheid om mee je schouders te zetten in het uitbouwen van een digitaal en slagkrachtig Vlaanderen.

Verder biedt werken voor Vlaanderen connect tal van voordelen. Je werkt bij entiteiten van de Vlaamse overheid of bij lokale besturen voor lange termijn. Zo kan je meewerken aan een digitale en slagkrachtige overheid, voor burgers en ondernemers. Daarnaast kan je doorgroeien en jezelf ontwikkelen door het enorme potentieel aan uitdagende functies via Vlaanderen connect bij de Vlaamse overheid en de lokale besturen.

Wat kunnen wij jou bieden?

Vlaanderen connect biedt een contract van onbepaalde duur en een competitief salarispakket met:

  • Een mobiliteitsbudget
  • Maaltijdcheques van 7 euro/dag (eigen bijdrage 1,09 euro/dag)
  • Een hospitalisatieverzekering (je kan gezinsleden aansluiten)
  • Een groepsverzekering
  • Een opleidingsbudget
  • Mogelijkheid tot kinderopvang tijdens alle schoolvakanties aan een voordelig tarief.

Bij Vlaanderen connect is een gezonde balans tussen werk en privé belangrijk: een werkweek van 38 uur, 28 dagen verlof en extra wettelijke feestdagen (11/07, 02/11, 15/11 en 26/12). Verder werken wij met flexibele werkuren en bieden wij ook de mogelijkheid tot thuiswerken.

Interesse?

Solliciteren kan door jouw CV en motivatiebrief te mailen naar vlaanderenconnect@ascento.be (opent in uw e-mail applicatie)