Inleiding

Bij het agentschap Digitaal Vlaanderen gaan we op zoek naar een Service Delivery Manager ter versterking van onze afdeling Data oplossingen binnen het team Geo en Open Data diensten.

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging waarbij je kan meewerken aan de digitale transformatie van de Vlaamse Overheid, dan ben jij misschien wel onze ideale kandidaat!

Waar kom je terecht?

Als Service Delivery Manager kom je terecht in het team voor Geo en Open Data Diensten binnen de afdeling Data Oplossingen.

Geo en Open Data Diensten werkt mee aan de bredere doelstellingen van Digitaal Vlaanderen door:

 • In te zetten op een stelsel van basisregisters en authentieke gegevensbronnen (zoals de Basiskaart Vlaanderen of het Gebouwen- en Adressenregister)
 • Terugvindbaarheid van data te verbeteren via het doorvoeren van standaardisatie van metadata en het beheer van medadatacenters
 • Data beschikbaar te maken via Geopunt, Geografische Webdiensten en de Downloadtoepassing

Je komt terecht in het team dat de ondersteuning en coördinatie voor de verschillende productgroepen verzorgt, meer bepaald binnen het aspect ‘service delivery management’.

Wat zal je moeten doen?

Als Service Delivery Manager sta je in voor het verder inrichten en aanbieden van klantgerichte dienstverlening.

Dit doe je in nauwe samenwerking met het service delivery team :

 • Het service level van de bestaande dienstverlening waar nodig mee in lijn brengen met het standaard service level van Digitaal Vlaanderen
 • het portfolio-, incident-, availability- en security-management van de producten in het programma coördineren en ondersteunen (het ‘service design’ mee gestalte geven)

Hiervoor werk je enerzijds op projectmatige basis samen met de product owners, analisten en architecten van het programma en neem je anderzijds een aantal recurrente zaken op.

Jouw indicatief takenpakket bestaat uit:

 • het uitvoeren van concrete verbeteringsprojecten, zoals het installeren van incidentwerking bij een productieteam, uitwerken van een end-to-end automatisatie van beschikbaarheidsmonitoring, …
 • de ondersteuning/ontzorging van je collega’s binnen het programma m.b.t. service-gerelateerde zaken, zoals het verzorgen van rapportering en communicatie in het incident-domein, het inhoudelijk adviseren mbt. het prioriteren van incidenten, het helpen actualiseren van het portfolio in het programma, …

Bij dit alles neem je zowel analytische als operationele en project management taken op.

Je staat er uiteraard niet alleen voor – deze zaken gebeuren in samenwerking met het service delivery team en het programma bureau.

Hierbij is er ook voldoende ruimte voor eigen inbreng en wordt er ook een zekere mate van autonomie en initiatief verwacht.

Naar wie zijn wij op zoek?

We zijn op zoek naar een Service Delivery Manager die ervaring heeft inzake het operationeel inrichten en monitoren van de Service delivery processen (ITIL).

Je beschikt minimaal over een bachelor diploma bij voorkeur in een ICT-gerelateerde richting of je hebt gelijkaardige competenties door ervaring. Een aanvullende basis management opleiding of een opleiding in een projectmethodologie zijn een grote plus.

 • Vaktechnische competenties
  • Je hebt een basiskennis van en inzicht in architecturale, technische en infrastructurele IT-aspecten of bent bereid je hier op korte termijn in in te werken.
  • Je hebt een doorgedreven kennis van de dienstverlening van het programma Dataoplossingen en de architecturale, technische en infrastructurele aspecten ervan of bent bereid je hier op korte termijn in in te werken.
  • Je hebt oog voor de governance, risk, compliance, security en operations aspecten van service delivery management
  • Je hebt ervaring met het succesvol projectmatig werken en uitvoeren van de nodige acties om gradueel te evolueren naar een professionelere service delivery organisatie.
 • Persoonsgebonden competenties
  • Je bent ondernemend, flexibel en wat een ander een probleem noemt, zie jij als uitdaging.
  • Je bent sterk analytisch ingesteld en leren op de werkvloer is voor jou een evidentie
  • Je bezit de nodige skills om onderhandelingen en afspraken met derden gunstig en vlot te laten verlopen.

Werken via Vlaanderen connect.

Je wordt tewerkgesteld via Vlaanderen connect., de ICT strategische dienstverlener van de Vlaamse overheid. Bij Vlaanderen connect. wordt je voor onbepaalde duur ter beschikking gesteld aan Digitaal Vlaanderen, hierbij ontvang je een contract van onbepaalde duur.

Werken voor Vlaanderen connect. betekent werken in een organisatie met boeiende en uitdagende IT functies én de mogelijkheid om mee je schouders te zetten in het uitbouwen van een digitaal en slagkrachtig Vlaanderen.

Verder biedt werken voor Vlaanderen connect. tal van voordelen. Je werkt bij entiteiten van de Vlaamse overheid of bij lokale besturen voor lange termijn. Zo kan je meewerken aan een digitale en slagkrachtige overheid, voor burgers en ondernemers. Daarnaast kan je doorgroeien en jezelf ontwikkelen door het enorme potentieel aan uitdagende functies via Vlaanderen connect. bij de Vlaamse overheid en de lokale besturen.

Wat kunnen wij jou bieden?

Vlaanderen connect. biedt een contract van onbepaalde duur en een competitief salarispakket met:

 • Een mobiliteitsbudget
 • Maaltijdcheques van 7 euro/dag (eigen bijdrage 1,09 euro/dag)
 • Een hospitalisatieverzekering (je kan gezinsleden aansluiten)
 • Een groepsverzekering
 • Een opleidingsbudget
 • Mogelijkheid tot kinderopvang tijdens alle schoolvakanties aan een voordelig tarief.

Bij Vlaanderen connect. is een gezonde balans tussen werk en privé belangrijk: een werkweek van 38 uur, 28 dagen verlof en extra wettelijke feestdagen (11/07, 02/11, 15/11 en 26/12). Verder werken wij met flexibele werkuren en bieden wij ook de mogelijkheid tot thuiswerken.

Interesse?

Solliciteren kan door jouw CV en motivatiebrief te mailen naar vlaanderenconnect@ascento.be (opent in uw e-mail applicatie)