Studierichtingen

In de 3de graad BSO kunt u kiezen tussen de studierichtingen Kantoor/Kantooradministratie en gegevensbeheer en Kantoor/Logistiek.

De algemene vakken (wiskunde, wetenschappen, geschiedenis, Frans, Engels en Nederlands) zijn hetzelfde in beide richtingen. Enkel het specifieke examenprogramma verschilt.

Kantoor/Kantooradministratie en gegevensbeheer

Als u graag administratief medewerker of onthaalmedewerker wordt kiest u voor Kantoor/Kantooradministratie en gegevensbeheer.

In Kantoor/Kantooradministratie en gegevensbeheer moet u uw werkervaring in de administratie en aan het onthaal bewijzen met een portfolio en een interview. U legt ook een assessment kantoortechnieken en een assessment onthaal af.

Kantoor/Logistiek

Als u liever magazijnier wordt kiest u voor Kantoor/Logistiek.

In Kantoor/Logistiek moet u uw ervaring als magazijnier en in administratie bewijzen met een portfolio en een interview. U legt ook een assessment logistiek en een assessment kantoortechnieken af.

Examens

In de 3de graad BSO legt u uw examens in een vaste volgorde af.

 • Stap 1

  Algemene vakken

  U legt eerst alle algemene vakken af (wiskunde, wetenschappen, geschiedenis, Frans, Engels en Nederlands). Pas als u geslaagd bent voor deze vakken mag u het specifieke deel van het examenprogramma afleggen.

  Als u nog niet geslaagd bent voor de algemene vakken ziet u in het Kandidatenplatform een slotje bij de vakken uit het specifieke deel. U kunt zich dus nog niet voor deze vakken inschrijven.

 • Stap 2

  Specifieke vakken

  Als u geslaagd bent voor de algemene vakken mag u starten aan de specifieke vakken. Dit kan enkel in de juiste volgorde.

  1. Laad een portfolio (max. 1 GB) op over uw werkervaring.
  2. Als uw portfolio werd goedgekeurd mag u het interview plannen.
  3. Als u geslaagd bent voor het interview mag u deelnemen aan de assessments. U mag zelf kiezen welk assessment u eerst doet.

Veelgestelde vragen