Registreren

Ga naar het EC-platform (opent in nieuw venster) van de Examencommissie en geef uw login (dit is uw rijksregisternummer) en wachtwoord in. Uw login en wachtwoord zijn (na ontvangst) minstens 2 jaar geldig

  • Hebt u zich binnen deze 2 jaar ingeschreven voor een examen? Dan blijft uw account 'levenslang' geldig.  
  • Hebt u zich binnen deze 2 jaar niet ingeschreven voor een examen? Dan vervalt uw account. U krijgt een nieuwe login en wachtwoord als u opnieuw een infosessie volgt.
  • 2 maanden na het behalen van een diploma vervalt uw account, tenzij u zich in die periode hebt ingeschreven voor een andere studierichting. 

Inschrijven

Kies een graad (1ste, 2de of 3de graad) en een studierichting

  • U kunt zich per graad inschrijven voor 1 studierichting. U kunt dus meerdere studierichtingen uit verschillende graden combineren. 
  • U kunt zich meteen inschrijven voor de examens van de 3de graad. Ook als u nog niet geslaagd bent voor de 1ste en 2de graad. 

Betaling van het inschrijvingsgeld

Het inschrijvingsgeld bedraagt 35 euro per studierichting. 

Selecteer een betaalmogelijkheid in het EC-platform en volg de instructies. Betalen kan

  • per overschrijving op BE50 3751 1109 7718. Gebruik de gestructureerde mededeling die u getoond wordt in het EC-platform.  
  • online via het EC-platform (Maestro, Bancontact, Visa en Mastercard)
  • met opleidingscheques. Stuur de cheques ter waarde van 30 euro naar

Examencommissie van de Vlaamse Gemeenschap voor het secundair onderwijs
Koning Albert II-laan 15
1210 Brussel

schrijf het resterende bedrag over naar BE50 3751 1109 7718. Voeg bij de cheques het bewijs van betaling van het resterende bedrag, zodat de Examencommissie uw betaling kan nagaan. 

Als u online betaalt is uw inschrijving meteen in orde: u krijgt toegang tot het volledige EC-platform en kunt examens plannen. Bij de andere betalingswijzes kan het tot 5 werkdagen duren voor uw inschrijving in orde is en voor u examens kunt plannen. Als u niet betaalt wordt uw studierichting na 3 maanden automatisch verwijderd. 

Veelgestelde vragen