Gedaan met laden. U bevindt zich op: Energieleverancier Energie2030/AECO kan geen aardgas meer leveren

Energieleverancier Energie2030/AECO kan geen aardgas meer leveren

Netbeheerder Fluvius beëindigde op 18 maart 2022 de toegang van Energie2030/AECO tot het aardgasdistributienet. Fluvius treedt tijdelijk op als noodleverancier. Maar elke klant van Energie2030/AECO moet een nieuw contract afsluiten met een andere aardgasleverancier.
Voor elektriciteit verandert er niets. U blijft gewoon klant bij ENERGIE2030/AECO. 

Energieleverancier Energie2030/AECO kan geen aardgas meer leveren

Energie2030/AECO kon niet meer voldoen aan zijn contractuele verplichtingen tegenover netbeheerder Fluvius.

Geen enkele klant van Energie2030/AECO valt meteen zonder aardgas. Er wordt niemand afgesloten van de levering van aardgas.

Gevolgen voor de klanten van Energie2030/AECO

 • Fluvius wordt tijdelijk uw noodleverancier

  • Fluvius treedt tijdelijk op als noodleverancier voor aardgas. Dat is zo bepaald in de Vlaamse wetgeving. Op de datum dat een leverancier stopt met leveren, neemt Fluvius alle klanten over die op die dag nog geen nieuw contract sloten met een andere aardgasleverancier.
  • De prijs die u aan Fluvius betaalt voor die noodlevering, is hoger dan het huidige aanbod op de markt.
  • U moet dus een nieuw contract afsluiten met een andere aardgasleverancier. Dat doet u best vóór 18 april 2022. Zie hieronder.
   Sluit u geen nieuw contract af met een nieuwe leverancier? Dan kunt u op termijn zonder elektriciteit of aardgas vallen. Fluvius treedt maximaal 60 dagen op als noodleverancier voor niet-huishoudelijke afnemers. Voor huishoudelijke afnemers is dat maximaal 1 jaar. Dat is zo bepaald in de Vlaamse wetgeving. De Vlaamse regering kan die maximale periode ook beperken. Huishoudelijke afnemers kunnen tijdens de winterperiode (1 december tot 1 maart) niet afgesloten worden. Voor niet-huishoudelijke afnemers geldt deze beschermingsmaatregel niet.
 • Sluit een nieuw contract af met een andere aardgasleverancier

  • U moet een nieuw contract afsluiten met een andere elektriciteits-/aardgasleverancier. Dat doet u best vóór 18 april 2022. De prijs die u bij Fluvius in zijn rol als noodleverancier betaalt, is hoger dan het huidige aanbod op de markt.
  • Doe daarom de V-test®. De V-test® vergelijkt objectief alle huidige aangeboden contracten voor elektriciteit en aardgas van alle energieleveranciers op de Vlaamse markt. Op basis van uw jaarlijks verbruik kunt u snel en eenvoudig berekenen hoeveel u het komende jaar zou betalen als u vandaag een energiecontract afsluit. Vermeld aan uw nieuwe leverancier altijd duidelijk welk specifiek contract u wil. U vindt de contractnaam in de tweede kolom van de resultatentabel van de V-test®.
  • Sluit u vóór 18 april 2022 een nieuw aardgascontract af? Dan kan uw nieuwe leverancier dat contract laten ingaan vanaf 19 maart 2022. In dat geval ontvangt u geen factuur van Fluvius, enkel van uw nieuwe leverancier.
  • De kans is groot dat de prijs van uw nieuw aardgascontract hoger is dan wat u gewoon was. Dat komt omdat de energieprijzen op dit moment veel hoger zijn dan een aantal maanden geleden.

Wat met voorschotten, facturen, contract, ... van Energie2030/AECO

Fluvius als noodleverancier

Op zoek naar nieuwe leverancier

Veelgestelde vragen