Gedaan met laden. U bevindt zich op: Ervaring gebruiken om een diploma secundair onderwijs te halen

Ervaring gebruiken om een diploma secundair onderwijs te halen

Bij de centra voor volwassenenonderwijs

Je kunt je diploma secundair onderwijs halen in een centrum voor volwassenenonderwijs. Als je op die manier je diploma wil halen, kun je de ervaring laten erkennen die je opdeed via je werk, je vrije tijd of de cursussen die je volgde. Dat doe je door vrijstellingen aan te vragen voor een deel van de opleiding. Je krijgt geen bewijs in handen van de competenties die je al bezit, maar hoeft de modules waarvoor je een vrijstelling verkrijgt, niet meer te volgen.

Informeer je bij een centrum waar je een opleiding wil volgen over je mogelijkheden.

Surf naar Onderwijs Vlaanderen voor meer informatie over flexibel studeren in het volwassenenonderwijs(opent in nieuw venster) of het behalen van een diploma secundair onderwijs in het volwassenenonderwijs(opent in nieuw venster). Of zoek de opleiding die bij je past via het Opleidingskompas(opent in nieuw venster).

Bij de Examencommissie

Wil je via zelfstudie een diploma secundair onderwijs behalen? Dan kun je op eigen tempo examens afleggen bij de Examencommissie in Brussel. Bekijk welke studierichtingen(opent in nieuw venster) er in het aanbod zitten.

Heb je deelcertificaten uit het volwassenenonderwijs of was je op school al geslaagd voor heel wat vakken in het laatste jaar secundair onderwijs, dan kun je vrijstellingen(opent in nieuw venster) aanvragen.