Cijfers spelen al sinds het begin van de pandemie een grote rol. Dagelijks worden we ermee geconfronteerd. De cijfers stonden en staan voor problemen, ellende en in te veel gevallen ook voor pijn. Sinds januari kwamen daar nieuwe cijfers bovenop: het aantal Vlamingen dat gevaccineerd is tegen het coronavirus. Die cijfers gaan de goede kant op en geven hoop.

Die hoopgevende cijfers staan nu ook centraal in de campagne ‘Cijfers van hoop’, die de Vlaamse overheid op 7 mei 2021 lanceerde. Met de boodschap van de campagne wil de Vlaamse overheid de Vlamingen perspectief en hoop geven. En de twijfelaars over vaccinatie een duwtje.

Cijfers blijven ook maar cijfers, tot ze een emotionele lading krijgen en je je bij die cijfers iets concreets kunt voorstellen. Daarom wordt in de campagne het aantal gevaccineerde Vlamingen per uur, dag, week of in totaal omgezet naar de totale capaciteit van een concertzaal, een voetbalstadion of een evenement. Het zijn plekken en gebeurtenissen waarmee we ons allemaal kunnen identificeren en waar we zo snel mogelijk weer van willen genieten.

Het is uiteraard nog altijd belangrijk dat mensen de coronarichtlijnen blijven volgen, voor zichzelf en voor elkaar.

De boodschappen worden breed verspreid via onder meer televisie, radio, op sociale media en online.

Zo winnen we. Elk uur. Elke dag.

In filmpjes op sociale media delen 4 vrijwilligers in de vaccinatiecentra hun verhaal. Bekijk de filmpjes op laatjevaccineren.be ((opent in nieuw venster)).