Lichaamsbeweging in de buitenlucht is toegestaan en zelfs aanbevolen. Dit kan met gezinsleden die onder hetzelfde dak wonen of met een vriend. Uitstapjes met gezinsleden die onder hetzelfde dak wonen zijn toegestaan, maar verplaatsingen met de auto of motor voor recreatie zijn niet toegestaan.

Het is echter de bedoeling dat u tijdens het wandelen of fietsen in beweging blijft en niet voor lange tijd op dezelfde plaats blijft staan of zitten.

Parken en natuurdomeinen zijn open, volg hierbij wel de richtlijnen voor bos- en natuurwandelingen (opent in nieuw venster).

  • jagen en hengelen zijn verboden
  • paardrijden als recreatieve bezigheid is verboden. Alleen de absoluut noodzakelijke activiteiten om het welzijn van de paarden te waarborgen mogen blijven doorgaan.

Samenscholingen in open lucht zijn niet toegestaan. Om die reden zijn de meeste buitenspeeltuinen gesloten.

Begraafplaatsen blijven wel toegankelijk mits inachtneming van de social distancing maatregelen.

Sportcentra en zwembaden gesloten

Door de strenge maatregelen naar aanleiding van het coronavirus zijn sportfaciliteiten voorlopig niet toegankelijk voor het publiek. Ook watersport is niet toegelaten.

Topsporters met een topsportstatuut kunnen uitzonderlijke toegang tot sportfaciliteiten krijgen voor individuele training. Groepstrainingen zijn echter verboden.