Verplicht telewerk

Bedrijven zijn - ongeacht hun omvang - verplicht om telewerk te organiseren voor elke functie waar dat mogelijk is, zonder uitzondering.

  • Voor wie deze organisatie niet mogelijk is, zal de social distancing strikt worden gerespecteerd. Deze regel geldt zowel voor de uitoefening van het werk als voor het door de werkgever georganiseerde vervoer. Als het voor bedrijven onmogelijk is om aan die verplichtingen te voldoen, moeten zij hun deuren sluiten.
  • Als de autoriteiten vaststellen dat de social distancing-maatregelen niet worden nageleefd, wordt de onderneming in eerste instantie een zware boete opgelegd. In geval van niet-naleving na de sanctie zal de onderneming moeten sluiten.
  • Deze bepalingen zijn niet van toepassing op de cruciale sectoren en essentiële diensten. Maar ook zij moeten ervoor zorgen dat de regels van social distancing in de mate van het mogelijke in acht worden genomen.

Preventieve maatregelen op de werkvloer

Welke preventieve maatregelen moet de werkgever treffen om verspreiding van het virus tegen te gaan en zijn werknemers te beschermen?

Wat zijn de rechten en plichten van werknemers die ziek worden van het coronavirus en in quarantaine zitten?

Lees meer over deze preventieve maatregelen op de website van de FOD werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal overleg (opent in nieuw venster)

Tijdelijke werkloosheid Covid-19

Werkgevers die vanwege de coronacrisis tijdelijk geen werk hebben voor hun werknemers, kunnen bij de Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening (RVA) 'tijdelijke werkloosheid Covid-19' aanvragen.

Veelgestelde vragen voor dienstenchequebedrijven en huishoudhulpen

Dienstenchequebedrijven krijgen heel wat vragen over huishoudhulp, zowel van klanten als van de eigen werknemers zelf. 

Wat zijn de richtlijnen van de overheid voor deze sector? Werken kan en mag, maar met inachtname van hygiënemaatregelen. Die zijn in het belang van de dienstverlening aan de klanten en ze voorkomen dat de werknemer zelf in gezondheidsproblemen komt.

Raadpleeg de veelgestelde vragen voor dienstenchequebedrijven

Studentenwerk

Studenten die een studentenjob hebben bij een werkgever die tijdelijk moet sluiten (bijvoorbeeld de horeca), kunnen helaas niet het statuut van tijdelijk werkloos krijgen. De RVA kent het statuut niet toe zolang u studeert, u kunt dus geen werkloosheidsuitkering krijgen.

Werkt u als freelance maaltijdkoerier, dan kunt u wel gebruikmaken van de steunmaatregelen voor zelfstandigen.

Komt u in financiële moeilijkheden hierdoor, neem dan contact op met de sociale dienst of studentenvoorzieningen van uw school.

Meer informatie voor jobstudenten (opent in nieuw venster) is te vinden op de website watwat.be.

Ontvang de Vlaamse updates over corona-maatregelen

Blijf op de hoogte van wijzigingen aan Vlaamse dienstverlening en schrijf u in op de Vlaamse updates over corona-maatregelen.