Algemene maatregelen

Handen wassen
  • Sinds 8 juni 2020 zijn de meeste verplaatsingen weer toegestaan. U mag thuis een beperkt aantal personen ontvangen, tenzij u of iemand in uw huishouden ziek of besmet is.
  • Bedrijven en overheden wordt aangeraden om telewerk te organiseren voor alle functies waar dat mogelijk is.
  • Op openbaar vervoer (opent in nieuw venster) is het dragen van mondmaskers verplicht. Een dichtgeweven sjaal of bandana die neus en mond volledig bedekt is ook toegestaan.
  • Vanaf zaterdag 11 juli is het dragen van een mondmasker verplicht in winkels, musea en zalen (bioscoopzalen, bibliotheken, ...).
  • Reizen in België en Europa is weer mogelijk, maar voor reizen naar landen buiten Europa (opent in nieuw venster) gelden nog beperkingen.

De overheid roept iedereen op om deze maatregelen te respecteren. Zorg voor uzelf en voor anderen!

Op www.info-coronavirus.be (opent in nieuw venster) van de FOD Volksgezondheid vindt u veelgestelde vragen over de toepassing van deze nieuwe maatregelen. Het Vlaamse agentschap Zorg & Gezondheid en het Agentschap Integratie & Inburgering bieden meertalige info en affiches (opent in nieuw venster) aan.

Hygiëne en welzijn

Hebt u koorts en/of luchtwegklachten (zoals hoesten en ademhalingsmoeilijkheden) ?

  • Blijf thuis
  • Bel uw huisarts en vermeld de symptomen. Ga niet naar de wachtzaal of naar spoed. De huisarts bepaalt via telefonisch consult of u thuis kunt uitzieken of naar het ziekenhuis moet.

Iedereen met Covid-19 symptomen kan getest worden. De huisarts zal u testen of u doorverwijzen naar het triagecentrum in de buurt. In afwachting van de testresultaten blijft u thuis. Lees meer over de coronatesten (opent in nieuw venster).

Buitenactiviteiten zijn onder bepaalde voorwaarden toegestaan. Lees meer over buitenactiviteiten in coronatijden.