Water- en energievergoeding bij tijdelijke werkloosheid door COVID-19

Woont u in Vlaanderen en werd u 'tijdelijk werkloos' door de corona-crisis? Dan kunt u in aanmerking komen voor een vergoeding:

Voorlopig geen afsluitingen van water of energie

Zolang de strikte corona-maatregelen van kracht zijn, zullen er geen afsluitingen gebeuren van water, gas of elektriciteit.

Energielening

Hebt u een energielening afgesloten bij een Energiehuis? De kapitaalsterugbetaling van de energielening werd voor 3 maanden automatisch uitgesteld. Het uitstel gaat in vanaf vervaldagen op 20 april. Leners die hun afbetaling gewoon verder willen laten lopen, kunnen dat aan hun energiehuis laten weten.

Studentenhuisvesting: water- en energiekosten april-mei 2020

Door de coronamaatregelen zijn heel wat studentenkoten tijdens de maanden april en mei leeg blijven staan en zijn er geen kosten gemaakt voor het verbruik van energie en water. Studenten bleven wel verplicht om daarvoor een maandelijks voorschot of forfait te betalen.  

De Vlaamse Regering heeft op 19 juni 2020 beslist dat de studenten de kosten voor het verbruik van energie en water voor de maanden april en mei niet verschuldigd zijn. Ze kunnen die kosten dus terugvragen van de verhuurder. 

Op de website van Wonen-Vlaanderen vindt u antwoorden op een aantal vragen over de invloed van de coronamaatregelen op de verhuring van studentenkamers (opent in nieuw venster) in het Vlaamse Gewest.