Gedaan met laden. U bevindt zich op: Hoe verloopt de toewijzing van een ingehuurde woning van een woonmaatschappij?

Hoe verloopt de toewijzing van een ingehuurde woning van een woonmaatschappij?

De ingehuurde woningen van een woonmaatschappij werken met een speciaal toewijssysteem: uw plaats op de wachtlijst is hierbij minder belangrijk dan uw inkomen en ‘woonnood’ om een geschikte woning te krijgen.

Gezinsgrootte

De woning moet groot genoeg zijn voor uw gezin. Als u zich inschrijft, bekijkt de woonmaatschappij samen met u welke woningen voor uw gezin passen.

Komt er een geschikte woning vrij? Dan kunt u in een aantal specifieke gevallen absolute voorrang krijgen. Dit zijn zeer uitzonderlijke situaties die weinig voorkomen.

Uw woonmaatschappij(opent in nieuw venster) zal u hierover informeren.

Inkomen en woonnood

Een woonmaatschappij werkt voor haar ingehuurde woningen met een puntensysteem, waarbij uw inkomen en woonsituatie het belangrijkste zijn. Hoe benarder uw woonsituatie en hoe lager uw inkomen, hoe meer punten u scoort en hoe groter de kans dat de woonmaatschappij u een woning aanbiedt.

Het de wegwijs sociale huur(PDF bestand opent in nieuw venster) geeft u een overzicht van de exacte puntenverdeling. De puntenverdeling is in de meeste gevallen ook opgenomen in het Intern Huurreglement voor ingehuurde woningen van de woonmaatschappij.

Datum van uw inschrijving

Als 2 of meer kandidaten evenveel punten scoren, dan wordt uw inschrijvingsdatum wel belangrijk. Wie van deze kandidaten al het langst wacht, krijgt de woning het eerst aangeboden.

Wie contacteren?

U kunt een woonmaatschappij in uw buurt(opent in nieuw venster) contacteren, als u vragen heeft over uw inschrijving, de huurprijs, de toewijzing van een woning of andere zaken.

Wijzigingen vanaf 1 januari 2024

Vanaf 1 januari 2024 zal er gewerkt worden met een andere manier van toewijzen ingehuurde woningen van een woonmaatschappij.

Over de wijzigingen van januari 2024 informeren we u hier later ook.