Nieuwsbrief Juli 2024

Tiende Symposium van de Belgian Wildlife Disease Society

Dit jaar organiseert de Belgian Wildlife Disease Society  (BWDS) samen met de Universiteit Antwerpen (UA), haar 10e symposium. Deze editie valt samen met het 20-jarig bestaan van de BWDS en vindt plaats op 18 oktober 2024 in het Hof van Liere, Stadscampus UA in Antwerpen. Het thema van het symposium is "Triggers of Zoonotic Pathogen Emergence".

Het programma omvat sessies over verschillende projecten met betrekking tot zoönosen, de rol van vectoren in ziekteoverdracht, de impact van mutaties in virussen & pandemieën en opkomende ziekten die om de hoek komen kijken. Naast deze sessies is er ook een postersessie. Onderzoekers worden uitgenodigd om een abstract in te dienen over onderzoek rond wildziekten in de breedste zin. Traditiegetrouw is er tijdens de koffiepauzes, lunch en receptie voldoende tijd voorzien om informatie uit te wisselen en te netwerken. Samen kunnen we onze kennis en samenwerking op het gebied van onderzoek naar wildziekten versterken.

Registratie kan via deze link. Voor meer informatie kan je een e-mail sturen naar info@bwds.be of neem een kijkje op de BWDS-website. Doe mee en vier samen met ons 20 jaar BWDS!

Kristof Baert

Opgelet

  • {{validation.errorMessage}}