Gedaan met laden. U bevindt zich op: Masterclass Leiderschap™ editie III: organisatie in verandering Informatie voor topkader

Masterclass Leiderschap™ editie III: organisatie in verandering

Staat u als leidend ambtenaar met uw entiteit aan de vooravond van een ingrijpende verandering? Of zit u hier middenin? Dan kunt u deelnemen aan dit ontwikkeltraject voor top- en middenkader van de Vlaamse overheid, waarin het thema ‘organisatie in verandering’ centraal staat.

Voor wie?

  • U bent leidend ambtenaar binnen de Vlaamse overheid en uw entiteit staat voor of bevindt zich midden in een strategische verandering. Denk hierbij aan organisatie- en veranderkundige interventies zoals een fusie, in- of uitkanteling, inkrimping of oprichting zoals onder andere opgenomen in het Vlaams Regeerakkoord.
  • Als de veranderopgave zich ertoe leent, neemt u bij voorkeur deel met het volledige directieteam.
Goed om te weten
  • In dit traject streeft AgO naar een genderevenwicht bij de deelnemers.
  • Als er te veel interesse is, geeft AgO voorrang aan entiteiten die vanuit het Vlaams Regeerakkoord gevat worden door een fusie, in- of uitkanteling, oprichting of inkrimping.

Wat?

Het Agentschap Overheidspersoneel (AgO) organiseert samen met Equinox collective(opent in nieuw venster) de Masterclass Leiderschap™: organisatie in verandering. Tijdens dit traject staat een strategische verandering binnen uw entiteit centraal. U werkt aan uw organisatie- en veranderkundige kennis en vaardigheden, en het leiderschap dat u daarvoor nodig hebt.

Als leidend ambtenaar neemt u vanuit alle maatschappelijke complexiteit of vanuit de Vlaamse Regering en uw kabinet de beslissing tot een bepaalde verandering. Het middenkader heeft de verantwoordelijkheid die verandering van de grond te krijgen.

Omdat de connectie tussen top- en middenkader een dusdanig effect heeft op de slaagkans van de verandering, wordt er in dit ontwikkelinitiatief op het niveau van de entiteit gewerkt. Samen met uw volledige directieteam verstevigt u uw leiderschap en de onderlinge samenwerking die nodig is om samen met uw directieteam nog meer te bereiken. Bovendien doorloopt u het volledige traject met de directie van een andere entiteit. Dit biedt u de kans om tot nieuwe inzichten te komen en van elkaar te leren.

Wanneer?

De masterclass heeft een doorlooptijd van 8 maanden. De opstartdatum en verdere planning worden in samenspraak met uw secretariaat besproken. ​​​​​​

Programma

De Masterclass Leiderschap™ bestaat uit een combinatie van verschillende leervormen. Een leerbegeleider zorgt voor de verbinding tussen de leervormen in het programma.

Elke deelnemer levert een minimale tijdsinvestering van 10 dagen.

Kostprijs

3.100 euro per persoon (inclusief BTW, exclusief overnachting en ontbijt in hotel voor tweedaagse)

Meer lezen?

Lees het interview met Frank Geets en Leo Van Loo die de 1ste editie van de Masterclass Leiderschap™ gevolgd hebben. Je blik verruimen en samenwerken is de boodschap!

Lees het interview met Peter Rabaey: “Snelle maatschappelijke veranderingen dwingen de Vlaamse overheid tot wendbaarheid”.