Gedaan met laden. U bevindt zich op: Expeditie Talent, het nieuwe personeelsbeleid Nieuwsberichten voor leidinggevenden

Expeditie Talent, het nieuwe personeelsbeleid

Nieuwsbericht
3 juni 2024

‘Expeditie Talent, het nieuwe personeelsbeleid’ is een feit!  

'Expeditie Talent, het nieuwe personeelsbeleid' is een feit!

Het is zover: Expeditie Talent, het nieuwe personeelsbeleid van de Vlaamse overheid, is sinds 1 juni 2024 een feit. Met het nieuwe personeelsbeleid stemt de Vlaamse overheid de arbeidsvoorwaarden van statutaire en contractuele personeelsleden verder op elkaar af en wordt contractuele aanwerving de norm. Tegelijk wil de Vlaamse overheid jouw inzet belonen en je alle kansen geven om je talenten verder te ontwikkelen.

Bezoek de campagnewebsite ‘Expeditie Talent’ 

Voor de belangrijkste informatie over het nieuwe personeelsbeleid kunnen jij en je team terecht op onze campagnewebsite ‘Expeditie Talent’. Hier vind je ook de ondertitelde opname van de webinar voor personeelsleden.

Webpagina’s aangepast aan het nieuwe personeelsbeleid 

De Vlaamse overheid stemt de regelingen rond ziekte, pensioen, verloning en ontslag beter op elkaar af. De meeste webpagina’s op Vlaanderen Intern zijn aangepast aan het nieuwe personeelsbeleid. Zo kunnen jij en je team steeds de meest actuele informatie terugvinden.

Goed om te weten: op de webpagina’s die het Agentschap Overheidspersoneel later actualiseert, zie je steeds een melding staan.

Opleidingsaanbod voor jou als leidinggevende 

Het tijdelijk gratis aanbod van opleidingen voor jou als leidinggevende staat vandaag online. Met deze opleidingen kan jij je sterken in jouw rol als leidinggevende. Het Agentschap Overheidspersoneel speelt met dit aanbod in op de veranderingen in het kader van het nieuwe personeelsbeleid. Je kan intekenen op dit aanbod na afstemming met je eigen HR.

Daarnaast is er ook een nieuw aanbod ‘Reboostgesprekken’: een traject van 3 gesprekken om je te versterken in je welzijn. Samen met een leiderschaps- of veerkrachtcoach van de VO ga je op zoek naar hulpbronnen om met stress en weerstand om te gaan.

Ga gerust op expeditie met je talent

Ontdek onze vacatures op de vernieuwde jobswebsite Werken voor Vlaanderen(opent in nieuw venster).

Vanaf nu zijn vaste jobs altijd contractueel voor externe kandidaten. Solliciteer jij als statutair personeelslid voor 1 van die jobs? Dan behoud je je statuut. Bij elke vacature vind je een selectiereglement in bijlage met alle informatie die je nodig hebt.

Contact

Heb je een vraag?

Stel ze via het Vlimpers-contactformulier(opent in nieuw venster).