Gedaan met laden. U bevindt zich op: Internationale Vrouwendag: laat je inspireren door onze Topvrouwen Nieuwsberichten voor leidinggevenden

Internationale Vrouwendag: laat je inspireren door onze Topvrouwen

Nieuwsbericht
8 maart 2023

Sinds 1911 staat 8 maart bekend als de Internationale Vrouwendag. De Vlaamse overheid doet elk jaar mee en streeft naar een gendergelijke werkvloer waar diverse vrouwen zichzelf kunnen zijn en hun talenten worden erkend. Ben je benieuwd naar de talenten en loopbanen van enkele topvrouwen van de Vlaamse overheid? Luister dan naar de podcastreeks Topvrouwen.

Ben jij benieuwd naar het leven van een topambtenaar? Denk je na over een volgende stap in je loopbaan of heb je de ambitie om ooit te solliciteren voor een topfunctie? Luister dan naar de gloednieuwe podcastreeks Topvrouwen(opent in nieuw venster) en laat je inspireren door vrouwelijke topambtenaren bij de Vlaamse overheid.

In de podcast volg je de gesprekken tussen schrijfster Dalilla Hermans en vier topvrouwen: Julie Bynens, Patricia De Clercq, Helga Coppen en Marleen Evenepoel. Je krijgt een unieke inkijk in hun loopbaan en hoort hoe zij de weg vonden naar de top.

Ze hebben het onder andere over lef, impact, balans en eenzaamheid aan de top. Hoe pak je het als vrouw aan in een omgeving die voor een groot deel uit mannen bestaat? Welke portie lef is er nodig om aan het roer van een organisatie te staan? En hoe bewaar je de werk-privébalans als gepassioneerde topvrouw?

Experte en loopbaancoach van ambitieuze vrouwen, Vréneli Stadelmaier, flankeert deze verhalen met inzichten over gender(on)gelijkheid in organisaties en loopbanen. In de laatste aflevering stelt ze een overlevingsgids samen met tips, tricks en andere inzichten die je helpen je eigen top te bereiken.

Deel de podcast gerust met je netwerk en gebruik op sociale media de hashtag ‘topvrouwen’.

Goed om te weten

Heb je feedback op deze podcast? Of heb je vragen over topfuncties bij de Vlaamse overheid? Contacteer het Agentschap Overheidspersoneel via leiderschap@vlaanderen.be(opent in uw e-mail applicatie).