Klanten die zowel E-depot als Depotbeheer afnemen, kunnen op die manier hun analoge én digitale informatie op één plek beschrijven en terugvinden. Voor de ontsluiting naar het brede publiek zal hetzelfde publieksportaal als dat van het E-depot gebruikt worden.

Het logistieke luik maakt mogelijk om aan te geven welke beschrijving in welke doos of ander verpakkingstype zit en waar die doos fysiek is ondergebracht in het depot. Concreet kan aangegeven worden in welke ruimte, rek, plank … de doos terug te vinden is.

Depotbeheer zal beschikbaar zijn met de aprilrelease 2022 van Digitaal Archief Vlaanderen. Vanaf dan kunnen alle lokale overheden, provincies en instellingen met een publieke taak aansluiten.

Het Depot Vilvoorde zal de toepassing Depotbeheer ook zelf gebruiken voor het beheren van de eigen depots. Werk je voor een entiteit van de Vlaamse overheid die gebruik maakt van de dienst Depot Vilvoorde, dan hoef je dus niet speciaal aan te sluiten op Depotbeheer. Je krijgt automatisch toegang.

Lees meer over Depotbeheer ((opent in nieuw venster))