Gedaan met laden. U bevindt zich op: Intakedagen Serieregister en E-depot voor lokale besturen Nieuwsberichten van Informatiemanagement

Intakedagen Serieregister en E-depot voor lokale besturen

Nieuwsbericht
23 maart 2023

Als lokale overheid vernietig je archiefdocumenten via een aanvraag bij het Rijksarchief op basis van selectielijsten of via het Serieregister. Vanaf 1 januari 2024 wordt het verplicht om een vernietiging aan te vragen via het Serieregister. Je sluit je als lokale overheid dus best zo snel mogelijk aan op dit register.

Het Facilitair Bedrijf nodigt jou en je collega’s of medewerkers graag uit op één van onze intakedagen over het Serieregister en over het E-depot. De dagen vinden plaats op 2 mei in Gent, op 5 mei in Brussel en op 10 mei in Hasselt, telkens van 9 tot 16 uur. Je kan voor een halve dag (voor- of namiddag) of een hele dag deelnemen. Het netwerkmoment tussen 12 en 13.30 uur zien we als een échte must voor alle deelnemers.

In de voormiddag focussen we op het Serieregister: wat is het, wat zijn de voordelen om ermee te werken, hoe ziet het eruit. De selectiecommissie en een aangesloten gemeente uit de regio vertellen over hun ervaringen.

In de namiddag gaan we een stapje verder en vertellen we over de verdere mogelijkheden om digitale, afgesloten bestuursdocumenten te bewaren, te beheren en te ontsluiten via het E-depot. En de raadpleegbaarheid, integriteit en authenticiteit ervan te blijven waarborgen.

Drie praktijkvoorbeelden, over integraties met SharePoint, Notula en LB365, maken het nog concreter.

Ook voor wie al aangesloten is op het Serieregister wordt het dus een boeiend programma.

Het volledige programma en de inschrijvingslink vind je hier: