Gedaan met laden. U bevindt zich op: BMCC Brugge is eerste Vlaamse meeting- en congreslocatie met M+ toegankelijkheidslabel Nieuwsberichten van Inter

BMCC Brugge is eerste Vlaamse meeting- en congreslocatie met M+ toegankelijkheidslabel

Nieuwsbericht
15 februari 2023

Toerisme Vlaanderen heeft het allereerste ‘M+-label’ toegekend aan het Beurs-, Meeting- en Congrescentrum in Brugge. Het BMCC mag zich voortaan officieel een goed toegankelijke congresinfrastructuur noemen. Een mooie erkenning voor het state-of-the-art gebouw dat pas in januari 2022 de deuren opende.

buitengevel van Brugse meeting en convention center
© Stad Brugge - Bruges Meeting & Convention Centre, Stad Brugge, Eduardo Souto de Moura en META architectuurbureau

“Stad Brugge neemt als chartergemeente toegankelijkheid op een vaste en kwaliteitsvolle manier op in haar bouwprojecten”, vertelt burgemeester Dirk De fauw. “Aan de bouw van het BMCC ging een wedstrijd vooraf. Toegankelijkheid was één van de voorwaarden om de opdracht binnen te halen. Daarvoor werkten we nauw samen met Inter, het agentschap Toegankelijk Vlaanderen.”

“Samen hebben we de ontwerpen van de kanshebbers grondig doorgelicht. Het winnende ontwerp kreeg begeleiding voor een toegankelijk gebouw tot in alle details. Er werd gekeken naar de eenvoudigste manier om iets te gebruiken of te begrijpen. En dat zonder afbreuk te doen aan de sobere stijl van de architectuur.”