Vrijheid op het strand

twee vrouwen kijken glimlachend naar de camera. Ze zitten beiden in een strandrolstoel met op de achtergrond de zee.
Freya en Dagmar: "Zon, Zee ... Zorgeloos geeft je als rolstoelgebruiker een gevoel van vrijheid tijdens een strandwandeling."

“Zon, Zee … Zorgeloos geeft je als rolstoelgebruiker een gevoel van vrijheid tijdens een strandwandeling,” aldus Freya en Dagmar. Beide strandgangers kiezen bewust voor een kustgemeente die inzet op Zon, Zee … Zorgeloos. En zij zijn niet alleen. Meer en meer mensen vinden de weg naar de ZZZ-locaties.

Elektrische strandrolstoelen en changing place

Voor een toegankelijke strandomgeving kon je deze zomer terecht in De Panne, Nieuwpoort, Oostende, Bredene, De Haan, Wenduine, Vosseslag en Zeebrugge. Al deze gemeenten boden een vlot bereikbaar strand en opgeleide assistenten aan.

Nieuw is dat bezoekers dit jaar in Zeebrugge, Bredene, Oostende en De Panne konden gebruikmaken van een elektrische strandrolstoel. Met succes. Die rolstoelen zijn 350 keer ontleend.

Ook de nieuwe changing place in De Panne is een meerwaarde. 182 bezoekers maakten gebruik van de uitgebouwde omkleedruimte met aangepast sanitair vlakbij het strand. De changing place is het hele jaar open.

Ook toegankelijk buiten zomerseizoen

In 2023 komt er een nieuwe zomereditie van Zon, Zee … Zorgeloos. Ondertussen kan je ook buiten de zomer op diverse locaties gebruikmaken van strandrolstoelen, soms zelfs het hele jaar door.

In De Panne blijft de service beschikbaar tot en met 18 september. Tot en met 2 oktober kan je op de Zon, Zee … Zorgelooslocatie in Oostende in het weekend van 13 uur tot 17.30 uur gebruikmaken van de strandrolstoelen en is er assistentie.

Bekijk het volledige aanbod van toegankelijke voorzieningen aan de kust.