Datum
23 juni 2022 t.e.m. 23 juni 2022
Tijdstip
10:15
Locatie

KBR
Kunstberg 28, Brussel

Routeplanner (opent in nieuw venster)
Dit evenement is afgelopen.

Van ketje tot jazzicoon: op 29 april 2022 zou Toots Thielemans 100 jaar zijn geworden. Het ‘ketje’ uit de Marollen was een uitmuntend gitarist en fluiter. Hij groeide uit tot een van de beste mondharmonicaspelers die ooit heeft geleefd. Met zijn virtuoze spel vulde Toots concertzalen over de hele wereld.

De Koninklijke Bibliotheek en het Muziekinstrumentenmuseum brengen ter gelegenheid van zijn honderdste verjaardag een eerbetoon aan Toots in zijn thuisstad Brussel. Je kan tot en met 31 augustus 2022 in KBR terecht voor een belevingsexpo ((opent in nieuw venster)) waarin klank en muziek de hoofdrol spelen.

Op donderdagmiddag 23 juni 2022 krijgen 15 personeelsleden van de Vlaamse overheid de kans om deze tentoonstelling te bezoeken onder deskundige begeleiding van Henri Vandenberghe, stichter van het Brosella Festival en vriend van Toots. Hij zal ons in ’t Brussels begeleiden bij het bezoek aan de tentoonstelling en anekdotes vertellen van de vele zalige momenten die hij met Toots mocht beleven.

Afspraak op donderdag 23 juni om 12.15 uur aan de infobalie in de hal van de bibliotheek. De ingang is gelegen in de Tuin van de Kunstberg. De rondleiding zal tot ongeveer 13.30 uur duren.

Schrijf je vooraf in met een mailtje naar Coördinatie Brussel via brussel@vlaanderen.be (opent in uw e-mail applicatie).

Locatie en bereikbaarheid

Evenement georganiseerd door Agentschap Binnenlands Bestuur
Cultuur