Gedaan met laden. U bevindt zich op: Weg van de Zusters: unieke belevingstocht van Gistel naar Brugge Agenda van Vlaanderen Intern

Weg van de Zusters: unieke belevingstocht van Gistel naar Brugge

Uitstap
Afgelopen
Datum
8 juli 2023
Tijdstip
10:00 tot 18:00
Locatie

Sint-Godelieveabdij
Boeveriestraat 45, Brugge

Routeplanner (opent in nieuw venster)
Dit evenement is afgelopen.

Omschrijving

Op zaterdag 8 juli 2023 organiseert Toerisme Vlaanderen samen met Westtoer, VisitBruges en tal van andere partners een historische belevingstocht van de Sint-Godelieveabdij (Abdij Ten Putte) in Gistel naar de Sint-Godelieveabdij in Brugge. Tijdens de ‘Weg van de zusters’ maken de wandelaars kennis met vele troeven en de pracht van het Brugse Ommeland en van Brugge, en ook met de geschiedenis van de zusters.

Meer informatie

Op zaterdag 8 juli 2023 kun je meestappen in de voetsporen van de zusters Benedictinessen die in 1578 van Gistel naar Brugge trokken, op de vlucht voor de protestantse bosgeuzen. De deelnemers aan ‘Weg van de zusters’ starten op 4 plaatsen langsheen het parcours voor een tocht van 36, 22, 10 of 5 km.

Alle wandelaars ontvangen een sjaaltje met het logo van ‘Weg van de zusters’. De deelnemers betalen een inschrijvingsprijs tussen 5 en 20 euro naargelang de afstand die ze willen afleggen. De opbrengst van de tocht gaat naar de gemeenschap van vrijwilligers die binnenkort onderdak zullen vinden in de Sint-Godelieveabdij.

Meer informatie en inschrijven op de toerismevlaanderen.be(opent in nieuw venster).

Locatie en bereikbaarheid

Adres

Sint-Godelieveabdij

Boeveriestraat 45

8000 Brugge

Routeplanner(opent in nieuw venster)
Evenement georganiseerd door Toerisme Vlaanderen
Sport en vrije tijd