Gedaan met laden. U bevindt zich op: Nieuwe slimme sjablonen voor decreten, besluiten van de Vlaamse Regering en ministeriële besluiten Nieuws over kwaliteitsvolle regelgeving

Nieuwe slimme sjablonen voor decreten, besluiten van de Vlaamse Regering en ministeriële besluiten

Nieuwsbericht
20 juni 2024

Op 20 juni werden nieuwe slimme sjablonen ter beschikking gesteld om decreten, besluiten van de Vlaamse Regering en ministeriële besluiten op te stellen.

Deze slimme sjablonen zijn aangevuld met keuzelijsten van de meest gebruikte formules (In de opmerkingen ernaast vind je een link naar alle formules en naar de toepasselijke wetgevingstechnische aanwijzingen met alle nodige uitleg).

Volledigheidshalve vermelden we dat niet alle elementen waarvoor in de sjablonen een keuzelijst wordt voorzien verplicht in een regelgevende tekst moeten worden opgenomen. Voor alle info daarover dien je de legistieke aanwijzingen(opent in nieuw venster) te raadplegen.

Als een nieuwe regering de eed heeft afgelegd zullen deze slimme sjablonen zo snel mogelijk worden aangepast in functie van de samenstelling van die nieuwe Vlaamse Regering.

De nieuwe slimme sjablonen vind je op de pagina met de sjablonen en de modellen voor de regelgeving(opent in nieuw venster)

Meer nieuws zoals dit in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief over het thema kwaliteitsvolle regelgeving. Je krijgt dan regelmatig een e-mail met een overzicht van het meest recente nieuws.

Bezig met laden...