Gedaan met laden. U bevindt zich op: Fiets in oktober met je hart naar het werk! Nieuwsberichten

Fiets in oktober met je hart naar het werk!

Nieuwsbericht
22 september 2022

Afgelopen vrijdag is de Week van de Mobiliteit van start gegaan. Inspireert je dat om je verplaatsing van en naar het werk met de fiets te doen? Doe dan van 3 tot en met 31 oktober 2022 zeker ook mee aan Bike for Life en steek mensen in vervoersarmoede een hart onder de riem.

Fiets met je collega’s 4000 ritten bij elkaar

Gebruik in oktober zo vaak mogelijk de fiets om van en naar het werk te rijden. Het Agentschap Overheidspersoneel, Het Facilitair Bedrijf en Sport Vlaanderen willen dat actief aanmoedigen door al je woon-werkritten en dienstverplaatsingen met de fiets tussen 3 en 31 oktober te sponsoren.

Als alle personeelsleden van de Vlaamse overheid samen 4.000 ritten bij elkaar fietsen, schenkt Sport Vlaanderen 2.000 euro (dus een halve euro per rit) aan de actie Bike for Life.

Hoe fiets je mee?

  • Maak je account op www.bikeforlife.be(opent in nieuw venster), link jezelf aan de Vlaamse overheid en maak je vaste fietsroute naar het werk aan.
  • Fiets van 3 tot en met 31 oktober zo vaak mogelijk naar het werk!
  • Registreer je fietsritten naar het werk op de kalender van je account. Elke fietsrit levert een bedrag van gemiddeld 0,5 euro op voor het goede doel!

‘Een fiets voor iedereen’

De opbrengst van deze actie gaat integraal naar ‘Een fiets voor iedereen’, het goede doel van de Fietsersbond dat mensen in vervoersarmoede op weg helpt met een fiets. 392.000 Vlaamse huishoudens hebben geen fiets in huis. Dat belemmert hen in hun vrijheid, sociale contacten en kansen. ‘Een fiets voor iedereen’ wil zo veel mogelijk mensen en gezinnen die zich geen fiets kunnen veroorloven op weg zetten.

Ambassadeur en weerman Bram Verbruggen geeft alvast het goede voorbeeld. Hij wil elke werkdag de fiets nemen en nodigt je uit om ook zo vaak mogelijk te fietsen.

Meer informatie of een vraag?

Surf naar www.bikeforlife.be(opent in nieuw venster) of stuur een e-mail naar info@biketowork.be(opent in uw e-mail applicatie).