Gedaan met laden. U bevindt zich op: Geef op 18 juli 2024 bloed in het Herman Teirlinckgebouw Nieuwsberichten

Geef op 18 juli 2024 bloed in het Herman Teirlinckgebouw

Nieuwsbericht
8 juli 2024

Bloed geven redt levens. Maar helaas zijn er nog altijd weinig mensen die de stap durven of willen zetten om bloed te geven. De Gemeenschappelijke Dienst voor Preventie en Bescherming (GDPB) en het Rode Kruis organiseren op donderdag 18 juli 2024 (11.30 tot 14 uur) daarom opnieuw een bloedinzamelactie voor personeelsleden van de Vlaamse overheid.

Praktisch:

  • De bloedinzamelactie gaat door in het de polyvalente ruimte van het Herman Teirlinckgebouw (11.30 tot 14 uur).
  • Schrijf je liefst vooraf in via de website van het Rode Kruis(opent in nieuw venster). Ben je toevallig die dag in het Herman Teirlinckgebouw? Dan kun je ook zonder je vooraf te registreren bloed komen geven!
  • Goed om te weten: als je vooraf inschrijft, zal je per kwartier 5 vrije plaatsen zien. Pas vanaf de 2de week van juni zie je alle beschikbare plaatsen.
  • De bloedafname gebeurt op een veilige manier en door speciaal opgeleide personen.
  • Je kunt een dienstvrijstelling krijgen voor de duur van de bloedafname en voor de verplaatsing naar de plaats waar je de gift doet. Vraag wel vooraf het akkoord van je lijnmanager.

Wil je weten of jij in aanmerking komt om bloed te geven? Doe dan de donorzelftest(opent in nieuw venster) om dat te checken. De afname gebeurt op een veilige manier en door speciaal opgeleide personen.

Ben je niet in Brussel die dag, maar wil je wel bloed geven? Check op de website van het Rode Kruis(opent in nieuw venster) waar je dat in je buurt kan doen.

Meer informatie of een vraag? Neem een kijkje op de webpagina over de bloedinzamelacties.