Op dinsdag 9 mei organiseren de dienst Diversiteitsbeleid en het personeelsnetwerk Overuit een infomoment en een omstaanderstraining rond ongepast gedrag op de werkvloer. Want binnen de Vlaamse overheid komt subtiele discriminatie op basis van seksuele oriëntatie, genderidentiteit & - expressie (SOGIE) helaas nog steeds voor zoals blijkt uit onderzoek.

Subtiele discriminatie wordt vaak niet als discriminatie erkend, maar heeft wel een negatieve invloed op het slachtoffer. Dat ‘mopje’ over iemands uiterlijk of die opmerking over iemands geaardheid is dus niet zo onschuldig als het lijkt. Wat doe je als je getuige bent van zo’n ongepast gedrag? Misschien wil je als collega wel reageren, maar weet je niet hoe? In de omstaanderstraining krijg je concrete handvaten aangeleerd.

Meer info en de inschrijfmodule vind je op de eventpagina.

Op vrijdag 12 mei kan je Brussel verkennen tijdens een LGBTQI+-rondleiding, met aansluitend een gezellig netwerkmoment. Via anekdotes en getuigenissen vertelt de gids over de (historische) strijd, maar ook de succesverhalen en primeurs komen aan bod. Schrijf je snel in voor de LGBTQI+-rondleiding en/of de afterwork.

Naar aanleiding van IDAHOT word je verwend in de week van 15 mei met een zoete verrassing. Tip: ga zeker een koffietje drinken op kantoor!

Als personeelslid kan je tonen dat je meestreeft naar een inclusieve werkomgeving door een regenboog-lanyard te dragen. Heb je ze al gevonden aan het onthaal?

Op de IDAHOT-webpagina ontdek je wat je nog allemaal kan doen om je steentje bij te dragen aan een inclusieve werkomgeving.