Gedaan met laden. U bevindt zich op: Maai mei niet: Het Facilitair bedrijf doet opnieuw mee! Nieuwsberichten

Maai mei niet: Het Facilitair bedrijf doet opnieuw mee!

Nieuwsbericht
10 mei 2023

De afgelopen 2 jaar was Maai Mei Niet een groot succes. Ook dit jaar doet Het Facilitair Bedrijf opnieuw mee met de actie.

Zo zullen we op de terreinen van de Vlaamse overheid het gras weer laten staan, de bloemetjes laten bloeien om onze leefomgeving gezonder en klimaatbestendiger te maken.

Doe jij ook mee?

  • Tel van 29 mei tot 5 juni de bloemen in 1 m² van het lange gras op één van onze overheidsterreinen.
    Registreer je via Maai Mei Niet en bezorg het invulblad, een foto en de nectarscore aan Het Facilitair Bedrijf via Facilipunt(opent in nieuw venster).
  • Doe thuis ook mee en maai de hele maand mei (een deel van) je gazon niet of minder. Tel daarna de bloemen en kom jouw persoonlijke nectarscore te weten.

Maai Mei Niet” is een prachtig initiatief dat bijdraagt aan het behoud van de biodiversiteit. Door minder vaak te maaien of delen van het grasland helemaal met rust te laten, krijgen wilde bloemen en planten de kans om te groeien en te bloeien. Dit trekt weer insecten aan en creëert zo een belangrijke voedselbron voor vogels en andere dieren.

Door mee te doen met “Maai Mei Niet” dragen we bij aan het behoud van onze natuurlijke omgeving en kunnen we genieten van de schoonheid van wilde bloemen. Het is een mooie manier om bewustwording te creëren en ons allen te inspireren om onze leefomgeving te beschermen en te koesteren.

Lees alles over ‘Maai Mei Niet’.(opent in nieuw venster)

Maai Mei Niet is een project van Knack, met steun van KULeuven/Mijn Tuinlab, Bond Beter Leefmilieu, Velt en Het Ministerie voor Natuur en HoGent.