Gedaan met laden. U bevindt zich op: Ontdek de medische tegemoetkomingen van de Sociale Dienst Nieuwsberichten

Ontdek de medische tegemoetkomingen van de Sociale Dienst

Nieuwsbericht
24 augustus 2022

Heb jij of heeft een gezinslid dit jaar medische uitgaven gedaan? Dan heb je mogelijks recht op een tegemoetkoming aangeboden door de vzw Sociale Dienst. 

 • Moet je gezin binnen hetzelfde schadejaar meer dan 1 keer een franchise (vrijstelling) van de hospitalisatieverzekering betalen? Dan betaalt de vzw Sociale Dienst de tweede en eventueel volgende franchises terug.

  Vraag de tegemoetkoming in de franchise hospitalisatieverzekering aan via het e-loket tot 2 jaar na de opnamedatum van de hospitalisatie waarvoor je een tegemoetkoming in de franchise vraagt.

  Lees meer over de voorwaarden, berekening en uitbetaling op de webpagina ‘Tegemoetkoming franchise hospitalisatieverzekering’.

 • Heb jij of heeft een gezinslid een beugel laten plaatsen? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor een tegemoetkoming in die orthodontiekosten.

  Vraag de tegemoetkoming voor de kosten voor een beugel geplaatst in 2022 tot 31 december 2023 aan via het e-loket.

  Lees meer over de voorwaarden, berekening en uitbetaling op de webpagina ‘Tegemoetkoming orthodontiekosten beugel’.

 • Heb jij of heeft een gezinslid medische uitgaven gedaan? Denk bijvoorbeeld aan een doktersbezoek, een raadpleging bij de specialist, de aanschaf van een hoorapparaat of nieuwe bril, … Dan kun je mogelijk een deel van die kosten terugbetaald krijgen.

  Vraag de tegemoetkoming voor de medische kosten die je maakte in 2022 aan via het e-loket.

  Lees meer over de voorwaarden, berekening en uitbetaling op de webpagina ‘Tegemoetkoming medische kosten’.

Wist je dat...

je met de geschenkkaarten van Carrefour en Colruyt respectievelijk 3% en 5% korting op je aankopen krijgt? Lees meer op de webpagina van PlusPas(opent in nieuw venster).