Gedaan met laden. U bevindt zich op: Schuif mee aan De ArcheoToog, een podcast over archeologie in Vlaanderen Nieuwsberichten

Schuif mee aan De ArcheoToog, een podcast over archeologie in Vlaanderen

Nieuwsbericht
22 juli 2022

Het agentschap Onroerend Erfgoed nodigt je uit aan De ArcheoToog, een podcast over archeologie in Vlaanderen(opent in nieuw venster). De eerste reeks van 4 afleveringen staat in het teken van de prehistorie.

Wetenschapsjournalist Frans Steenhoudt en archeoloog Erwin Meylemans gaan tussen pot en pint in gesprek met kenners van de steentijd en de archeologie, over het verleden van Vlaanderen en de link met onze huidige samenleving. Dit doen zij in een fictief café dat voor de gelegenheid onderdak vond in restobar Batteliek in Mechelen, een herbestemde kerk met een prehistorische site onder de vloer.

Aan de toog verschijnen gasten van verschillend pluimage. Ze hebben allemaal een nauwe band met de archeologie van de prehistorie, en weten hun kennis goed te vertalen naar vandaag. Sommigen brachten een markante vondst mee naar De ArcheoToog.

De podcast richt zich op iedereen, jong of oud, met een gezonde interesse in erfgoed en geschiedenis. Wie meer wil, wordt via de shownotes doorverwezen naar de onderzoeksbalans archeologie en een heleboel interessante links en literatuur. Beluister de podcast via de website van het agentschap Onroerend Erfgoed(opent in nieuw venster).