Tijdens 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid kun je deelnemen aan 2 webinars. Zet deze 2 momenten alvast in je agenda!

  • Woensdag 5 oktober om 11 uur: in het webinar ‘Niet alleen is fijner’ reikt Marlies Maes wetenschappelijke inzichten aan over verbondenheid en eenzaamheid aan. Wat is eenzaamheid precies en welke vormen van eenzaamheid bestaan er? Is eenzaamheid altijd problematisch? Hoe voorkom je eenzaamheid? Wat kun je doen om je minder eenzaam te voelen? Klik op de Teamslink om deel te nemen aan het webinar ((opent in nieuw venster)).
  • Vrijdag 7 oktober om 10 uur: webinar ‘Het evenwicht vinden tussen je zorgrollen’. Mensen nemen vaak verschillende zorgrollen op, zoals de rol van (groot)ouder, mantelzorger, buurman of -vrouw of helpende hand in het verenigingsleven. Maar hoe creëer je een (beter) evenwicht tussen al die zorgrollen zodat je ook jezelf niet vergeet? Daarover geven Lynn Geerinck en Vanessa De Smet een webinar. Klik op de Teamslink om deel te nemen aan het webinar ((opent in nieuw venster)).

Goed om te weten: de 10-daagse eindigt op 10 oktober op de World Mental Health Day (of de Internationale Dag van de Geestelijke Gezondheid). Die dag wil bij het brede publiek bewustzijn creëren rond geestelijke gezondheid in het algemeen en problemen op het vlak van geestelijke gezondheid in het bijzonder.

Deze webinars zijn al een voorsmaakje van wat Gezond Leven op en na(ast) het Werk (GLOHW) verder nog voor je in petto heeft. Het Agentschap Overheidspersoneel zet samen met de Sociale Dienst en in samenwerking met Het Facilitair Bedrijf en Sport Vlaanderen de schouders onder een uitgebreid aanbod. Daarover hoor je binnenkort zeker meer!