Gedaan met laden. U bevindt zich op: Voor wie en formules Hospitalisatieverzekering personeel Vlaamse overheid

Voor wie en formules

Ben je als personeelslid automatisch aangesloten tot de gezondheidsverzekering? Wat is het verschil tussen hoofd- en nevenverzekerden? En uit welke formules kun je kiezen? Je leest het op deze pagina.

Voor wie?

  • Je bent automatisch aangesloten als hoofdverzekerde als:
  • Je kunt aansluiten als nevenverzekerde als je:
    • een gezinslid bent van het (overleden) personeelslid of
    • een personeelslid met pensioen of op non-activiteit bent

Wat?

De Vlaamse overheid is aangesloten bij de gezondheidsverzekering van AXA. Hiermee ben je verzekerd voor de kosten bij hospitalisatie of zware ziekte in binnen- en buitenland.

Formules

De verzekering bevat 2 formules: de basis- en uitgebreide formule. De uitgebreide formule dekt de supplementen en de ereloonsupplementen van de geneesheren wanneer je kiest om opgenomen te worden in een eenpersoonskamer zonder dat je gezondheidstoestand, de technische vereisten van het onderzoek, de behandeling of het toezicht dit vragen. Bij de basisformule worden deze supplementen niet gedekt.

Goed om te weten
  • Je bent als hoofdverzekerde automatisch aangesloten bij de basisformule. Je werkgever draagt hiervoor de kostprijs.
  • Je kunt uitbreiden naar de uitgebreide formule. Je schrijft jezelf hiervoor in en betaalt vervolgens jaarlijks een kostprijs.

Waarborgen

De gezondheidsverzekering biedt een ruime terugbetaling en waarborgt verschillende zware ziektes, behandelingen, testen, prothesen, …. Raadpleeg de verzekeringspolis(PDF bestand opent in nieuw venster) voor een overzicht van de waarborgen.