Voor wie?

Wat houdt deze vakantieopvang in?

Tijdens de schoolvakanties kunnen je kinderen terecht bij de ‘Kids' Days’ van Top Vakantie. In de voormiddag staat een thema centraal dat je zelf kunt kiezen. In de namiddag is het tijd voor sport en spel. Je kinderen afzetten en ophalen doe je in een gebouw van de Vlaamse overheid of op de locatie van Top Vakantie. Lees meer op de webpagina van Top Vakantie over de ‘Kids' Days ((opent in nieuw venster)).

Kostprijs

Je betaalt 7 euro per kind, per opvangdag. Dat bedrag is fiscaal aftrekbaar voor kinderen tot en met 13 jaar. Dit wil zeggen dat je die kosten kunt inbrengen in je personenbelasting. Voor de uitgaven voor kinderopvang die aan de voorwaarden ((opent in nieuw venster)) voldoen, heeft u recht op een belastingvermindering ((opent in nieuw venster)).

Opgelet: er staat een beperking op het aantal opvangdagen (zie onder).

Waar?

Er is vakantieopvang in: Aalst, Antwerpen, Brugge, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven, Mechelen. Je kiest zelf waar je je kind(eren) afzet en ophaalt: in een gebouw van de Vlaamse overheid (voor en na-opvang) of op de opvanglocatie van Top Vakantie.

Wanneer?

In 2021 is er vakantieopvang tijdens de:

 • krokusvakantie: 15 februari tot en met 19 februari
 • paasvakantie: 6 april tot en met 16 april
 • zomervakantie: 5 juli tot en met 27 augustus (uitgezonderd 21 juli)
 • herfstvakantie: 3 november tot en met 5 november
 • kerstvakantie: informatie volgt

Hoe inschrijven?

Inschrijven voor vakantieopvang: procedure voor klanten van de vzw Sociale Dienst ((opent in nieuw venster)).

  • Stap 1

   Je schrijft je in via de webpagina van Top Vakantie ((opent in nieuw venster)). Kies daarbij de maaltijd voor je kind, het activiteitenprogramma en de locatie waar je je kind afzet en weer ophaalt. Hulp nodig of geen toegang? Contacteer Top Vakantie via 02 648 98 23.

  • Stap 2

   Je ontvangt enkele dagen na de uiterste inschrijfdatum een factuur en een betalingsuitnodiging. Je vindt het factuur ook terug via ‘Mijn Dashboard’ van Top Vakantie ((opent in nieuw venster)).

   Je betaalt het vermelde bedrag op je factuur.

  • Stap 3

   Je ontvangt voor de start van de opvangperiode alle vertrekdocumenten en de badge van je kind(eren). Je vindt die documenten ook terug via ‘Mijn Dashboard’ van Top Vakantie ((opent in nieuw venster)).

  • Stap 4

   Je ontvangt het fiscaal attest in de loop van het eerste semester van het jaar dat volgt op de vakantieopvang. Je vindt het fiscaal attest ook terug via ‘Mijn Dashboard’ van Top Vakantie ((opent in nieuw venster)).

   Je gebruikt dat attest bij het invullen van je personenbelasting.