Afkolflokaal

Het EHBO-lokaal kan als afkolflokaal gebruikt worden.

EHBO

Het EHBO-lokaal is gesitueerd in de zone A van de gelijkvloerse verdieping. De gebouwcoördinator of het onthaalpersoneel kan je toegang verlenen tot het EHBO-lokaal.

In dit lokaal bevindt zich onder andere:

  • alle soorten steriele verbanden, gaas, ontsmettingsmiddel, pleisters...
  • koelkast met daarin: Flamazine, ontsmettende zalf en een ijskompres met bijhorend zakje
  • bloeddrukmeter
  • rolstoel
  • draagberrie

Er zijn geen geneesmiddelen ter beschikking omdat het niet toegestaan is dat EHBO-verleners medicatie toedienen zonder het advies van een dokter.

Douches

De douches vind je op -1 in zone A.

Fietsvoorzieningen

In het Arenberggebouw kan je je fiets stallen in de binnenstraat van het Arenberggebouw. De binnenstraat is te bereiken via de garagepoort in de Arenbergstraat 5.

Voor persoonlijke fietsen die dagelijks gebruik worden is er plaats in de fietsenstalling in de garage.
Plooifietsen kunnen in de daartoe bestemde lockers gestald worden, deze bevinden zich links naast de fietsenstalling alsook achter het onthaal. De gebruiksaanwijzing vind je terug op de lockers.

Je kan zonder reservatie dienstfietsen ontlenen in de fietsenparking. Je kan de ‘slimme sleutelkast’ in de fietsenparking openen met je toegangsbadge. Je neemt de sleutel van een fiets en … weg ben jij!

Inclusieve toiletten

In dit gebouw zijn er inclusieve toiletten op de publiek toegankelijke verdiepen. Je herkent ze aan het zwart-witte logo 'WC'. Deze toiletten zijn genderneutraal, aangepast voor rolstoelgebruikers en dus toegankelijk voor iedereen.

In het volledige gebouw zijn alle toiletten voor rolstoelgebruikers en alle inclusieve toiletten uitgerust met vuilbakjes. Deze wc's zijn dus ook aangepast voor stomapatiënten.

Rookkamer

In het Arenberggebouw kan alleen gerookt worden in de aangepaste rookkamer gelegen in lokaal -1.20A ((opent in nieuw venster)) of aan de achterzijde van het gebouw, in het sas aan inrit van de garage of ter hoogte van de nooduitgang.

Het eerdere verbod om de garagepoort in de Beenhouwersstraat te gebruiken als uitgang of als toegang ((opent in nieuw venster)) tot het gebouw blijft geldig.

Ook op de terrassen mag je niet roken omwille van veiligheidsoverwegingen. De terrassen zijn immers bekleed met houten planken. Als er sigarettenpeuken tussen de planken vallen, zou dit tot verstopping van de afvoer kunnen leiden. 

Dropzone

Het Facilitair Bedrijf creëerde dropzones in al zijn grote kantoorgebouwen. Een dropzone is een ruimte waar entiteiten hun overtollig meubilair, planten, papier en elektronisch materiaal kunnen afzetten.

Het Facilitair Bedrijf zorgt voor de verdere afhandeling: afvoer, verkoop, interne herbestemming.